spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 18, 2024
Altele
    AcasăPoliticVicepreședinte PSD Gorj: „PNL și USR să își asume dezastrul produs în...

    Vicepreședinte PSD Gorj: „PNL și USR să își asume dezastrul produs în energie”

    În condiții grele pentru energia produsă în Gorj, când Complexul Energetic Oltenia își închide pe rând grupurile pe cărbune, iar la hidrocentralele aproape finalizate de pe Jiu sunt blocate investițiile, vicepreședintele PSD Gorj Manuela Misăilescu cere PNL și USR să-și asume dezastrul din energie. În același timp, salută directivele trasate de premierul Marcel Ciolacu pentru redresarea situației.

    „Directivele trasate de premierul României, Marcel Ciolacu, în domeniul energiei hidro și termo sunt clare: energia produsă de hidrocentrale reprezintă un pilon de bază în sistemul energetic național, iar investițiile în acest domeniu sunt esențiale din punct de vedere al siguranței sistemului energetic național. Importanța investițiilor în energia hidro a fost scoasă în evidență de primul ministru și prin adoptarea Legii care permite reluarea lucrărilor la hidrocentralele finalizate în proporție de peste 90%, cum sunt cele două obiective de pe râul Jiu. Această lege a fost contestată de USR, partenerii PNL-ului, care au încercat și închiderea celei mai mari cariere a Complexului Energetic Oltenia.” transmite Manuela Misăilescu.

    La hidrocentralele de pe Jiu, „rezultatele se vor vedea în curând”

    Vicepreședintele PSD Gorj dă asigurări că, în curând, situația se va schimba în bine, în cazul obiectivelor hidro de pe Jiu care trebuie finalizate:  „Secretarul de stat în Ministerul Energiei -Marius Negru, cu experiență în domeniul energiei hidro, care a cerut atribuții în minister pe aceasă latură, s-a implicat în mod deosebit în proiectul care vizează finalizarea lucrărilor la obiectivele aflate într-un stadiu avansat de execuție, iar rezultatele se vor vedea în curând!”

    Liberalii și USR-iștii – disperați și neputincioși

    Manuela Misăilescu spune că PNL și USR dovedesc disperare și neputință, acestea fiind motivele pentru care politicienii din cele două partide reacționează cu interpretări „subiective și rău-intenționate”, la declarațiile reprezentanților PSD, care le cer să-și asume dezastrul produs în energie.

    „Spun ceea ce am spus întotdeauna, împreună cu toți colegii mei: PNL și USR să își asume dezastrul produs în energie, deoarece impasurile pe care le traversăm acum sunt rezultatul greșelilor lor, iar Ministerul Energiei este de aproape șapte ani în dreptul PNL-ului. Orice interpretare subiectivă și rău-intenționată a declaraților făcute de mine sau de colegii mei, pe acest subiect, denotă disperarea liberalilor și neputința lor în fața provocărilor la care suntem expuși”, concluzionează vicepreședintele PSD Gorj Manuela Misăilescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!