spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPrimarul Craiovei propune Gorjului o regândire a turismului în Oltenia

    Primarul Craiovei propune Gorjului o regândire a turismului în Oltenia

    Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, vrea o regândire a turismului în Oltenia, propunând gorjenilor o colaborare specială pe tema Brâncuși, acum, că Ansamblul Calea Eroilor de la Târgu Jiu a intrat în patrimoniul UNESCO.

    Lia Olguța Vasilescu a ținut, mai întâi, să-i felicite pe toți cei implicați în obținerea importantei recunoașteri internaționale a operelor brâncușiene de la Târgu Jiu, de pe Calea Eroilor: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit.

    „Mă bucur pentru Târgu Jiu la fel de mult cum m-aș fi bucurat dacă ar fi fost vorba despre Craiova. De fapt, intrarea Ansamblului Brâncuși în patrimoniul UNESCO reprezintă o șansă unică pentru regiunea Oltenia de a deveni un pol turistic și e rodul străduințelor administrației locale din Gorj, Târgu Jiu, deputatului Mihai Weber, ca președinte al Comisiei Parlamentare UNESCO, a multor miniștri ai Culturii și de Externe, ani la rând”, a transmis primarul Craiovei.

    Lia Olguța Vasilescu aștepta încă de anul trecut acest moment, iar acum îi invită la treabă pe gorjeni.

    „De anul trecut aveam confirmarea că se va întâmpla această bucurie pentru toți oltenii, iar în primăvară, cu ocazia unei vizite la Craiova, Simona Miculescu, ambasadorul României la UNESCO, ne-a spus și care va fi momentul. Felicitări colegilor gorjeni! E momentul să regândim turismul din regiune!” a precizat primarul Lia Olguța Vasilescu.

    Propunerea primarului Craiovei este fezabilă, având în vedere faptul că la Craiova este aeroport, între Craiova și Târgu Jiu se construiește un drum de mare viteză, deci infrastructura modernă va fi asigurată pentru turiștii internaționali, dar și pentru români, iar Brâncuși leagă cele două capitale de județ ale Olteniei, prin faptul că are operele în aer liber de pe Calea Eroilor la Târgu Jiu, iar la Craiova, în Muzeul de Artă, se află multe alte sculpturi ale sale.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!