spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăAdministratieCând începe modernizarea drumului Târgu Jiu - Țicleni. Anunțul șefului CJ Gorj

    Când începe modernizarea drumului Târgu Jiu – Țicleni. Anunțul șefului CJ Gorj

    Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, anunță că, în luna septembrie, ar putea fi dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean Târgu Jiu – Țicleni.

    Autoritățile județene au finalizat licitația pentru modernizarea drumului județean Târgu Jiu- Țicleni. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, afirmă că, în maximum 7 zile, va fi desemnat constructorul care se va ocupa de realizarea investiției pentru care s-au obținut fonduri europene.

    “Comisia Europeană ne-a achitat deja proiectul tehnic. Suntem în procedură de achiziție. Colegii mei au deschis oferta financiară. Fiind 5 oferte, 5 asocieri, estimăm ca, în maximum 7 zile, să desemnăm câștigătorul care îndeplinește condițiile de eligibilitate, condițiile tehnice și condițiile financiare impuse prin caietul de sarcini și fișele de achiziție. Sigur, este posibil să se mai întârzie, în situația în care unul dintre ofertanți este nemulțumit de soluție și va contesta la CNSC și, mai departe, către instanțele judecătorești.

    Dar, din experiența pe care am avut-o de-a lungul anilor, aceste contestații nu durează mai mult de 30 de zile. Deci, estimăm undeva în luna septembrie să emitem ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea acestui important tronson de drum, care este foarte circulat”, spune Cosmin Popescu.

    Investiție de peste 120 de milioane de lei

    Investiția privind reabilitarea și modernizarea drumului județean Târgu Jiu – Țicleni este estimată la peste 120 de milioane de lei, fără TVA. Potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, termenul de realizare este de 36 de luni, dar pot fi executate mai repede.

    „Este un drum foarte costisitor, pentru că este realizat din dale de beton, iar soluția tehnică pe care am găsit-o va asigura o circulație în condiții optime pe acest drum. De asemenea, am găsit și soluția financiară, pentru că fără fonduri europene alocate, nu aveam o soluție din buget propriu sau național, pentru a reabilita acest sector de drum. Valoarea estimată a proiectului este de peste 120 de milioane de lei, fără TVA, iar perioada de execuție este de maximum 36 de luni prin contractul de finanțare. Dar, din experiența noastră, în maximum 24 de luni, acest drum va trebui să fie gata”, a precizat șeful județului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!