spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicMinisterul Energiei anunță probe la grupul 5 de la Rovinari. Lucrările nu...

    Ministerul Energiei anunță probe la grupul 5 de la Rovinari. Lucrările nu sunt gata

    Se lucrează în continuare la grupul energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Conform Ministerului Energiei, primele probe la blocul energetic, aflat în modernizare de zece ani, ar trebui să fie realizate chiar de luna viitoare.
    Obiectivul este ca din luna octombrie, grupul să și funcționeze în regim normal și să producă energie electrică. Cu toate acestea, încă se mai organizează licitații pentru finalizarea ultimelor lucrări de modernizare.
    Cea mai importantă se referă la racordarea grupului energetic la instalația de desulfurare a grupului energetic 3. Acesta a fost închis anul trecut, cu toate că era unul din cele mai performante grupuri energetice din cadrul Complexului Energetic Oltenia.
    Nu mai poate fi refolosit pentru că deja au fost luate piese de pe acesta, inclusiv cele mai importante, respectiv sistemul de desulfurare.
    Problema este că la grupul energetic numărul 5 se lucrează de peste 10 ani și încă nu s-au mai terminat lucrările. Problema invocată tot timpul a fost lipsa de finanțare. Pentru reabilitarea și modernizarea blocului energetic 5 s-au cheltuit peste 100 de milioane de euro. Așadar, va fi greu de crezut că lucrările vor fi gata în câteva luni sau mai exact în câteva săptămâni. Ar fi însă posibil ca unele contracte de execuție să continue și după punerea în funcțiune a blocului energetic, mai ales dacă acestea nu vor încurca activitatea de bază. Va fi cel mai performant grup energetic al Complexului Energetic Oltenia, cu o durată de funcționare prelungită cu 15 până la 17 ani. Nu va mai fi însă cazul, având în vedere că este în vigoare Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia care prevede că toate carierele miniere și toate grupurile energetice vor intra în rezervă de capacitate din anul 2026. Practic, dacă nu va fi modificat Planul de restructurare, grupul energetic numărul 5 va mai funcționa doar un an.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!