spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăAdministratieCând ar putea avea loc rectificarea bugetară. Anunțul șefului CJ Gorj

    Când ar putea avea loc rectificarea bugetară. Anunțul șefului CJ Gorj

    Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, afirmă că, în luna septembrie, ar putea avea loc o primă rectificare bugetară.

    Gabi Efrim

    Primarii gorjeni au început să se confrunte cu probleme financiare, în contextul în care guvernul nu a făcut, în acest an, nicio rectificare bugetară, până acum. UAT-urile au nevoie de bani pentru funcționare, dar și pentru asigurarea cofinanțărilor la proiectele de investiții. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, afirmă că, în luna septembrie, ar putea avea loc o primă rectificare bugetară.

    Fiecare primar și-a construit un buget sau fiecare consiliu local a aprobat un buget, la începutul anului, în ceea ce privește partea de funcționare și parte de dezvoltare, partea de cofinanțare a proiectelor naționale și europene. Sigur, și eu, ca reprezentant de instituție, am nevoie de fonduri suplimentare pentru proiectele pe care le am în derulare. Cu siguranță, ca de fiecare dată, în fiecare an guvernul a intervenit și va interveni și de data aceasta, nicio primărie, niciun consiliu județean să nu fie pus în dificultate în ceea ce privește asigurarea funcționării în bune condiții a instituției pe care o reprezintă. Cu siguranță, sunt anumite calcule făcute în ceea ce privește închiderea bugetară la primele 6 luni și, cred eu că, în septembrie, e posibilă o primă rectificare bugetare astfel încât nevoile stringente ale autorităților publice locale să fie acoperite pentru buna funcționare a instituției. Rectificarea bugetară vine să completeze resursa financiară acolo unde este necesară, dar să nu uităm că, de fiecare dată, și eu, ca și reprezentant al unei instituții publice, ne facem un buget care să ne acopere funcționarea pe întreg anul bugetar. Că este septembrie sau octombrie, este necesară această rectificare, în anumite cazuri, bine determinată, bine justificată, pentru că se face o analiză foarte clară în ceea ce privește anvelopa bugetară. Guvernul are datele fiecărei unități administrativ-teritoriale și se va interveni astfel încât niciun UAT să nu aibă de suferit în ceea ce privește atât partea de funcționare, cât și partea de derulare în bune condiții a proiectelor naționale și europene”, a precizat șeful județului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!