spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateIndemnizație de 72 de lei, pentru un bărbat care se deplasează cu...

    Indemnizație de 72 de lei, pentru un bărbat care se deplasează cu ajutorul cârjelor

    Ion Nicolae, din comuna Stoina, persoană cu handicap accentuat, care se deplasează cu ajutorul cârjelor, primește o indemnizație de numai 72 de lei de la Agenția Județeană de Prestații Sociale Gorj. „Când am făcut dosarul pentru încadrare în handicap, mi s-a spus că o să beneficiez de o sumă cuprinsă între 7 milioane și 9 milioane lei (n. r. – 900 lei). Certificatul de încadrare în handicap a fost emis în luna ianuarie a acestui an. Mă tratez în Italia. Acolo urmez și tratament pentru cancer. Primesc o indemnizație de 72 de lei. Am cinci intervenții la coloana vertebrală, am două proteze de titanium la ambele șolduri, am suferit un cancer osos.
    Sunt foarte dezamăgit de statul român. Am o invaliditate de 75 la sută“, a spus Ion Nicolae.

    Acesta a spus că nu a putut să conteste certificatul de încadrare în handicap, deoarece era plecat la spital. „Am făcut dosarul de invaliditate anul trecut. De 19 ani sunt la pensie pe caz de boală, dar acest venit este separat de această indemnizație. Nu am putut să depun contestație, deoarece eram plecat la spital“, a mai precizat bărbatul.

    Ion Nicolae a fost încadrat în gradul mediu de handicap.

    Conform anchetei sociale și a unui document emis de medicul de familie, Ion Nicolae suferă de următoarele afecțiuni: artroplastie cu proteză totală șold drept; coxartroză stânga decompensată discopatic lombară; hipoacuzie; polidiscopatie lombară; hemiplegie stânga; displasie fibroasă; diabet; tronbocitopenie, tumori maligne cu sediu neprecizat, cariopatie hipertensivă și polidiscopatie cervicală

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!