spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateCât îi costă pe părinți începerea școlii!

    Cât îi costă pe părinți începerea școlii!

    Începutul de an școlar reprezintă, pentru părinți, o cheltuială semnificativă. Prețurile au luat-o raznă, la un simplu calcul necesarului unui copil, la început de an școlar, depășește 1500 de lei.

    În magazinele din Târgu Jiu, prețului unui ghiozdan variază între 150 și 700 de lei. De precizat este că, de anul acesta, există un regulament care prevede ca elevii să nu ducă în spate mai mult de 10 kg, ceea ce a dus la modificarea prețurilor pentru ghiozdanele care se încadrează, cu o greutate mai mică. Caietele costă între 2-6 lei pentru primii ani de școlară, iar pentru elevii mai mari ajung și la 10-12 lei per bucată. Manualele sunt oferite gratuit, însă de mulți ani, în România, acestea sunt suplimentate cu auxiliare. Prețul acestora variază în funcție de editură, însă nu există mai ieftine de 25-30 de lei. Rechizitele, de la stilou, creioane, acuarele, penar sunt si ele o cheltuială suplimentară.

    În ceea ce privește îmbrăcămintea, prețurile variază în funcție de ceea ce își dorește părintele sau elevul. Există unități școlare care impun uniformă. De cele mai multe ori aceasta este făcută pe comandă și ajunge la 100-150 de lei. Totodată, un trening personalizat ajunge la 150-200 de lei. Pentru cei fără restricții, magazinele de profil vin cu oferte. Brandurile cunoscute sunt la mare căutare însă și magazinele mai mici se bucură, în această perioadă, de clienți.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!