spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateUltimii doi directori, despre selecția managerului de la Transloc: „A fost un...

    Ultimii doi directori, despre selecția managerului de la Transloc: „A fost un simulacru“. „Nu se dorește performanța”

    Mihai Paraschiv, unul dintre cei trei participanți la concursul pentru ocuparea postului de manager la societatea Transloc, susține că a fost un simulacru. În urma acestui concurs, Claudiu Deheleanu, un fost șef de benzinărie, a fost declarat câștigător al selecției. La concurs a participat și Alin Ușurelu, actualul manager, care a pierdut în fața tânărului Deheleanu.

    Mihai Paraschiv spune că primarul nu cunoaște legislația, deoarece selecția a fost făcută de către un comitet format din oameni din Consiliul de Administrație al Transloc, iar societatea independentă doar a asistat procesul: „Am avut semne de întrebare cu privire la concursul pentru ocuparea postului de manager al societății Transloc, cu o săptămână înainte de interviul final. Până în acest moment, nu am primit o comunicare oficială din partea Consiliului de Administrație. Am văzut, în schimb, un interviu acordat de primarul Marcel Romanescu, care demonstrează că după șapte ani, nu cunoaște legislația și nu știe ce atribuții are. A spus că selecția a fost făcută de către o firmă independentă, ceea ce este total greșit. Conform Ordonanței 109, selecția este făcută de către Consiliul de Administrație, prin Comitetul de Nominalizare și Remunerare, care poate fi asistat de un expert independent. Selecția este făcută de Consiliul de Administrație prin acest Comitet Nominalizare și Remunerare, din care fac parte trei persoane“.

    Cei doi manageri consideră că totul a fost atent orchestrat

    Paraschiv susține că în bibliografia de concurs nu s-a regăsit legislația cu privire la domeniul transporturilor, ceea ce este neobișnuit: „Au fost mai multe nereguli. În principiu, firma trebuie să se ocupe doar de partea de proceduri și să asiste cei trei membri care fac parte din Comitet, să facă selecția.
    Îmi este foarte greu să înțeleg de ce în bibliografie nu a fost trecută nicio cerință legată de legea 92, transportul public. Până la urmă, societatea Transloc efectuează transport public de persoane și cel care conduce această entitate ar trebui să aibă minime cunoștințe din legea nr. 92. În bibliografia de selecție nu a fost trecut nimic legat de această legea sau de contractul de delegare de gestiune. Un manager ar trebui măcar să știe ce contract are societatea Transloc cu autoritatea tutelară. Am toate argumentele să susțin că a fost un simulacru de selecție.
    La interviul final a fost domnul președinte Părău și domnul Pârvulescu, din Consiliul de Administrație.
    La o simplă analiză și o parcurgere a CV-urilor membrilor Consiliului de Administrație o să vedeți că cel puțin doi nu puteau fi selectați pentru că nu îndeplinesc criteriile minimale din Ordonanța 109“.
    Fostul director de la Transloc spune că are posibilitatea să conteste concursul: „Conform legislației în vigoare, am timp două zile calendaristice de la data comunicării oficiale a rezultatului, să pot să contest această selecție”.

    Alin Ușurelu, actualul manager, susține că a preluat societatea Transloc cu o pierdere de 350.000 de lei și o lasă cu peste 900.000 de lei: „Poate nu se dorește acest lucru (n.r. – să aibă profit) la Transloc și se dorește altceva“. Alin Ușurelu mai spune că, un rol important în Consiliul de Administrație al Transloc îl are Valentin Sichitiu, vărul primarului, care deține mai multe firme cu contracte oferite de Primăria Târgu Jiu.

    Romanescu neagă că a avut vreo legătură cu selecția

    Primarul Marcel Romanescu susține, pentru Radio Infinit, că nu a avut nicio legătură cu procesul de selecție și că nu a discutat cu noul manager: „N-am purtat, până în acest moment, nicio discuție. Știu că a fost validat de către Consiliul de Administrație, spre sfârșitul săptămânii trecute. Fiind implicat și eu, presupun că și dumnealui, în mai multe activități, ne vom întâlni cu conducerea de la Transloc pentru discuții legate de viitorul acestei societăți. Până la urmă, cei care au selectat noul management au stabilit ca pe funcția de director general să vină o altă persoană, dar este strict apanajul acelei selecții care s-a făcut, lunile trecute, la Societatea Transloc. Nici Primăria Municipiului Târgu-Jiu și nici consiliul local nici nu a validat și nici nu a stabilit acea comisie care s-a ocupat de selectarea managementului de la Societatea Transloc. Nu-i cunosc, n-am luat legătura, nu știu cum s-a făcut această selecție, însă am încredere în cei care au selectat echipa managerială că au respectat legea și că au făcut tot ceea ce depinde de dumnealor, ca societatea să meargă pe un drum bun. Eu n-am ce să-i imput domnului Ușurelu, pentru că nu am făcut o analiză a activității dumnealui. Așa cum știți, într-o societate, analiza se face de către Consiliul de Administrație și de către AGA, iar, ulterior, când se face selecția, este o comisie independentă care stabilește strategia pentru noua echipă managerială”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!