spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertFOTO Baia de Fier: Muzică, joc și culoare, la Festivalul pastoral ,,Coborâtul...

    FOTO Baia de Fier: Muzică, joc și culoare, la Festivalul pastoral ,,Coborâtul oilor de la munte”!

    Vremea a ținut, astăzi, cu autoritățile locale din comuna Baia de Fier, care au organizat, parada ansamblurilor folclorice, participante la ediția cu numărul XXVI a Festivalului Folcloric Pastoral „Coborâtul oilor de la munte”. Momentul festiv, completat cu jocul participanților în fața Primăriei Baia de Fier, a invitaților și a localnicior, dar și cu prestația deosebită a dansatorilor de la Doina Gorjului, a fost aplaudat îndelung de cei prezenți. Toți s-au bucurat de frumusețea costumelor, de jocul copiilor și de nerăbdarea cailor, ținuți cu greu din șa de trei călăreți pricepuți. 

    Parlamentarii de Gorj, Mihai Weber, Claudiu Manta și Cristi Rujan au răspuns prezent invitației primarului Dumitru Turbăceanu și au venit la Baia de Fier, pentru acest festival tradițional din zonă. Alături de ei s-au aflat și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Judetean Gorj, dar și alți lideri marcanți ai organizației de la Gorj a PSD. Prezent în public a fost, de altfel, și Claudiu Teodorescu, secretar general la Ministerul Justiției, dar și George Simion, liderul AUR.

    Primarul comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, a făcut oficiile de gazdă, fiind oferite premii și mulțumiri celor implicați în organizarea evenimentului, considerat o reușită.

    l

    În grupul de la Polovragi, prezent la parada de la Baia de Fier, a fost prezent și primarul comunei, de asemenea, îmbracat în straie populoare, specifice zonei.

    Festivalul de la Baia de Fier a început pe 13 septembrie și a continuat și în zilele de 14 și 15. Până la miezul nopții, spectacole de muzică populară se derulează la Pestera Muierii, locul unde s-au oprit azi cei prezenți la parada portului popular. Totul se va încheia cu un foc de artificii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!