spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăAdministratieNovăcenii participă la cea mai mare mobilizare națională pentru natură, din România!...

    Novăcenii participă la cea mai mare mobilizare națională pentru natură, din România! 382 s-au înscris deja

    Let’s Do It, România va avea loc pe 21 septembrie. Este declarată Ziua de Curățenie Națională, iar Novaciul răspunde prezent acestei provocări.

    De altfel, autoritatea locală a informat cetățenii că orașul Novaci va participa la activitățile de ecologizare ,,Let’s Do It Romania”, organizate la nivel national sâmbătă, 21 septembrie 2024, cu dorința de a contribui la creșterea responsabilității cetățenilor orașului asupra mediului, proiectul având un putenic caracter practic și educativ. De altfel, la aceasta amplă acțiune de ecologizare s-au înscris 382 persoane: elevi, profesori, părinți, salariați ai primăriei și ai obștilor: Banca Gilortul Novaci, Cerbul Novaci, Bercesti Vlădoi – Novaci. Persoanele înscrise vor fi grupate, astfel încât să fie ecologizate spațiile de pe marginea drumurilor și cele mai vulnerabile zone în ceea ce priveste cantitatea de gunoaie aruncate de către semeni.

    „Cu această ocazie, facem apel la toți cetățenii orașului, să curețe zonele din preajma locuințelor personale și să monitorizeze persoanele care aruncă gunoaie. Nepăsarea ne costă pe toti. A trăi într-un mediu curat este dreptul fiecăruia dintre noi. Materialele necesare acestei ample acțiuni (saci, mănusi) vor fi asigurate de către ADIS Gorj, Primăria Orasului Novaci și obștile implicate. În anumite situații, voluntarii vor fi transportați cu microbuzele. Sacii cu gunoaie se vor depozita în grămezi, pe marginea șoselelor, de unde vor fi preluate”, transmite Primăria Novaci.

    Acestă amplă actiune de curățenie va demara sâmbătă, la ora 8.30, în mai multe puncte: primărie, Liceul Teoretic Novaci, Școala Gimnazială Novaci, Școala Gimnazială Pociovaliștea și sediile obștilor amintite, locatii de unde se vor ridica sacii și mănușile. Cele 382 de persoane înscrise până în prezent vor fi distribuite pe anumite sectoare, planificarea fiind transmisă responsabililor de grupuri, de către coordonatoarea voluntarilor, prof. Elena Basarabă.

    „Lista participanților la ecologizare este deschisă pentru toti novăcenii, pentru cabanierii din Rânca și pentru alte persoane care iubesc natura și doresc să se implice în astfel de acțiuni. Dacă va ploua, programul va suferi modificări. Multumim celor care și-au manifestat până în prezent dorința de a contribui la curățenia orașului, la educația ecologică a copiilor și tinerilor și implicit la lupta împotriva încălzirii globale”, a completat Primăria Novaci.

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!