spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitatePorcii mistreți fac ravagii în varza de Bălești

    Porcii mistreți fac ravagii în varza de Bălești

    După secetă prelungită, agricultorii din Bălești, care cultivă varză, au dat, acum, de alt necaz. Odată cu apariția ploilor, culturile au fost udate, nămolul format printre rândurile de varză atrăgând porcii mistreți. Mai mulți proprietari s-au trezit cu varza scoasă din pământ, animalele producând pagube chiar în prag de recoltare.

    În ciuda condițiilor vitrege, culturile de varză din zona Bălești vor ajunge și anul acesta pe tarabele din Gorj. Agricultorii susțin că recolta este promițătoare, deoarece au muncit și au menținut solul umed, pentru ca leguma să se dezvolte. Totuși, acum, după perioada de precipitații, porcii mistreți au facut pagube în unele sectoare. „Au început să vină porcii mistreți în câmp. Am găsit zeci de căpățâni cu rădăcinile în sus. Vin la nămol! E păcat, că am muncit și varza a început să se învelească”, a transmis unul dintre păgubiți.
    „Anul trecut am scăpat, anul acesta au ajuns și la noi. Râmă cu botul și o scot la suprafață, o tăvălesc”, susține Ionuț de la Ceauru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!