spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateLucrări pe râul Tismana, pentru a prevenirea producerii de inundații

    Lucrări pe râul Tismana, pentru a prevenirea producerii de inundații

    Lucrătorii Sistemului de Gospodărie a Apelor (SGA) Gorj execută, în această perioadă, lucrări pentru prevenirea inundațiilor.
    „Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj execută în această perioadă lucrarea de placare cu beton consolidare de mal din gabioane, pe râul Tismana, zona canton Tismana.
    Lucrarea de reabilitare și reparații pe râul Tismana, în zona amintită, era necesară deoarece malul din gabioane a fost afectat de creșterile nivelului în timp.
    Scopul principal al lucrării îl reprezintă: reducerea riscului de inundare a Cantonului Tismana și a proprietăților cetățenilor riverani cursului de apă; evitarea producerii pagubelor la inundații; diminuarea efectelor negative asupra mediului.
    Prin executarea acestei lucrări se reduce riscul inundării cantonului Tismana, oraș Tismana, județul Gorj, prin preluarea scurgerilor apelor pluviale de pe versanți și rigole și conducerea acestora prin canal în râul Tismana.
    Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și, nu influențează negativ obiectivele din zonă, având un efect pozitiv asupra mediului“, au transmis reprezentanții SGA Gorj.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!