spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateÎncă un sindicat se alătură protestului FNME

    Încă un sindicat se alătură protestului FNME

    Membrii sindicali ai unei foste filiale a Complexului Energetic Oltenia se alătură mișcărilor de protest organizate de Federația Națională Mine Energie (FNME). În data de 2 octombrie, va avea loc un miting la sediul Guvernului României, în Piața Victoriei, inițiat de FNME. Scopul principal al acestei acțiuni este exprimarea nemulțumirii angajaților față de modificările impuse de noua lege a pensiilor.
    În acest context, Sindicatul Liber Independent CET Craiova II și-a manifestat sprijinul față de inițiativa FNME, confirmând participarea unei delegații care va reprezenta interesele angajaților S.E. Craiova II. Cătălin Mihai, vicepreședintele sindicatului, a făcut public acest anunț.
    Termocentrala din Craiova, care anterior făcea parte din Complexul Energetic Oltenia, are rol dublu: asigurarea termoficării orașului și producerea de energie electrică. În cadrul procesului de restructurare aprobat de Comisia Europeană, această unitate a fost externalizată. În prezent, centrala utilizează cărbune (lignit) furnizat de Complexul Energetic Oltenia pentru a produce agent termic și electricitate, însă numărul angajaților rămași este redus. Noua lege a pensiilor îi dezavantajează puternic, motiv pentru care aceștia susțin acțiunile FNME, una dintre cele mai importante federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia.
    Este de menționat că FNME, parte a CNS Cartel ALFA, a obținut aprobarea din partea Primăriei Capitalei pentru organizarea protestului pe 2 octombrie, în intervalul orar 11:00-13:00, în fața Guvernului. Protestul, la care se estimează o prezență de aproximativ 500 de persoane, vizează atât modificările aduse legii pensiilor, cât și revizuirea Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!