spot_img
19 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 15, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAu învins, dar n-au convins

    Au învins, dar n-au convins

    Handbaliştii gorjeni continuă să joace prost, semn că acea criză de formă continuă

    Să nu fii mulţumit nici după ce câştigi e un sentiment cam forţat. Şi totuşi, cei de la Energia asta simt după ce au reuşit să câştige un joc după alte cinci în care nu reuşiseră să guste din borcanul cu miere. Energia a câştigat meciul cu CSM Ploieşti, un joc pe care nici nu avea cum să-l piardă dată fiind diferenţa de valoare dintre cele două combatante. Dacă Energia se bate pentru a prinde un loc de cupă europeană, ploieştenii se zbat în subsolul clasamentului Ligii Naţionale, însă sâmbătă diferenţa de poziţii nu a fost deloc atât de mare. Ba din contră, mai decişi şi mai inspiraţi au fost oaspeţii antrenaţi de Mircea Bedivan, cel care a fost secundul lui Vasile Stângă la Târgu-Jiu până în urmă cu un an şi jumătate. Chinuitor, Energia s-a impus, a luat două puncte, însă elevii lui Liviu Andrieş au rămas în continuare datori. Poate îşi vor achita datoria faţă de public şi conducere la finalul acetei săptămâni, când au din nou ultimatum să câştige şi contra celor de la CSM Bucureşti. Energia merge din ultimatum în ultimatum, şi poate din victorie în victorie.

    Joc slab, rezultat bun

    Handbaliştii lui Liviu Andrieş uitaseră să mai câştige un meci. Trecuseră deja cinci partide fără victorie, iar asta se simţea din plin în psihicul Energiei. Oltenii au şi noroc cu programul, două meciuri cu echipe din subsolul Ligii Naţionale pot revitaliza o echipă parcă adormită. Un prim succes a fost adjudecat, 30-26 contra echipei CSM Ploieşti. Dar, acest joc nu a fost floare la ureche pentru Energia, trupa olteană având mult de tras pentru a lua punctele. Oaspeţii au veniţi croiţi să-şi vândă scump pielea, au jucat un handbal bun, au avut un portar în mare formă care a avut 18 intervenţii. Totuşi, nu a fost de ajuns pentru a produce surpriza. O jumătate de surpriză s-a realizat, Energia fiind condusă la pauză de o echipă care se zbate la retrogradare, scor 12-13. C s-a întâmplat de fapt în prima repriză? Gazdele i-au luat de sus pe oaspeţi, aceştia au jucat economicos, bine pe apărare şi constant bine pe atac, aşa că au avut mai tot t9impul conducerea pe tabelă. Vreo trei aruncări de la 7 metri ratate, două de Apolzan au turnat plumb în picioarele Energiei. Dar asta până la pauză. Sau mai exact până în minutul 35 când oltenii s-au trezit din pumni şi din reproşurile lui Andrieş. „La pauză am discutat cu ei: ce facem, ne jucăm cu soarta fiecăruia dintre noi?”, a fost comentariul făcut la pauză de Andrieş. Ei bine, în partea a doua lucrurile s-au schimbat radical, Energia a început să se şi apere, să joace mai bine şi în atac, iar asta i-a dus spre victorie. De la 14-16 în minutul 34 a urmat o perioadă de 10 minute în care gazdele au marcat de opt ori, în timp ce vizitatorii o singură dată, aşa că s-a ajuns la 22-17, rezultat care oferea o oarecare linişte pentru gazde care trebuiau doar ca să menţină avansul până la final. Şi exact asta au şi făcut energeticienii, şi-au păstrat avansul, aşa că la final a fost 30-26. Greu, dar victoria rămâne victorie.

    Grijile lui Andrieş

    După meci, Andtrieş era confuz. Nu ştia dacă trebuie să se bucure pentru victorie sau să fie îngrijorat de evoluţia echipei sale. Mai afectat era de joc, aşa că în zilele care urmează tehnicianul va încerca să readucă pulsul unei trupe ce pare ieşită total din forma sportivă. „Bună zicala aia: pentru rezultat le mulţumesc, pentru joc rămâne să discutăm. Am întâlnit o echipă cu cuţitul la os, repriza a doua am făcut ceea ce trebuia să facem, apărare agresivă, contraatac şi faza a doua. Pe final au apărut şi inexactităţi. La pauză am discutat cu ei: ce facem, ne jucăm cu soarta fiecăruia dintre noi? Repriza a doua am jucat ceea ce trebuia să joace. Am avut multe ratări singuri cu portarul, trebuia să băgăm mingea în poartă. Ratăm mult, trebuie să vedem ce facem pentru că nu merge treaba aşa cum vrem”, a spus Andrieş. În schimb, antrenorul echipei din Ploieşti, Mircea Bedivan a lăudat Energia. „Energia ne este net superioară. Cu noi a jucat puţin mai slab, dar diferenţa de valoare şi de pregătire se vede. Felicit Târgu-Jiul. Noi nu am reuşit să stăm fizic lângă adversar, avem o echipă mai în vârstă, pauza dintre tur şi retur a fost mică, nu am avut timp de cantonament. O să încercăm să ajunge la baraj. Energia este o echipă instruită. Liviu Andrieş mi se pare un antrenor foarte serios şi a făcut lucruri foarte bune. După plecarea noastră a făcut o treabă excelentă. Energia o văd în primele cinci la finalul campionatului”, a comentat Mircea Bedivan la finalul partidei.

    Neplata unei amenzi, penalitate un punct

    Energia a primit o lovitură sub centură din partea Federaţiei. Astfel, gorjenilor le-a fost luat un punct din clasament pentru că aceştia au uitat să plătească amenda de după eliminarea lui Vali Popescu în meciul cu Ştiinţa Bacău. Regulamentul e clar, oltenii dacă doreau să-l folosească în următorul joc pe Vali Popescu trebuiau să achite 500 lei Federaţiei, însă preocupaţi cu participarea în cupele europene oltenii au uitat de acel cartonaş roşu şi n-au plătit şi l-au folosit pe jucător. Gafă de începători.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!