spot_img
17.9 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 2, 2024
Altele
    AcasăEvenimentCu ambulanțele la cafea. Pacientă lăsată jumătate de oră în salvare

    Cu ambulanțele la cafea. Pacientă lăsată jumătate de oră în salvare

    Cinci salariați ai Serviciului de Ambulanță Gorj sunt cercetați disciplinar, după ce s-au oprit cu salvările într-o benzinărie și au pierdut vremea jumătate de oră, la cafea. În acest timp, într-una din ambulanțe aștepta o pacientă, care trebuia să ajungă la un spital din București.

    Echipajele de pe două salvări au oprit într-o benzinărie din Vâlcea și au poposit 29 de minute, pauză pe care și-au luat-o cu de la sine putere, pentru cafea. Echipajul care venea de la București era gol, însă cel care pleca spre capitală avea o pacientă cu probleme la un picior. Pacienta lăsată să aștepte în ambulanță era medic.

    Directorul Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, Tibi Tătaru, a confirmat incidentul petrecut în urmă cu zece zile. Acesta a menționat că s-a întrunit Comisia de Disciplină și că deja doi dintre cei cinci vizați au dat note explicative. Mâine, urmează să fie audiați și ceilalți trei salariați. Ancheta a întârziat, deoarece doi dintre angajații respectivi își programaseră concedii de odihnă.

    Șeful SJA Gorj menționează că ambulanțele sunt dotate cu GPS, care arată staționarea de 29 de minute, neanunțată pe Dispecerat și sunt dotate și camere de luat vederi. Chiar dacă pacienta a ajuns cu bine la București, ancheta internă continuă, deoarece acuzațiile sunt de neglijență în serviciu.

    Salariații vizați de Comisia de Disciplină sunt angajați în perioada pandemiei. Chiar dacă au arătat că sunt profesioniști ,de data aceasta pare că au calcat strâmb și riscă de la sancțiunea salarială de 5% pe trei luni, la desfacerea contractului se muncă.

    „Nu putem trage o concluzie de acum, dar vă pot spune că nu este normal sa se întâmple așa ceva. Nu lași pacientul in ambulanță și stai fara n motivație. Poți consuma o cafea, suntem oameni, dar staționările sunt anunțate tocmai pentru a evita astfel de situații. Cei implicați erau în timpul serviciului”, a subliniat directorul SJA Gorj, Tibi Tătaru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!