spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 3, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCe spune un deputat PSD, despre proiectul modificării Legii pensiilor

    Ce spune un deputat PSD, despre proiectul modificării Legii pensiilor

    Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că nu vrea să le dea speranțe oamenilor ,că proiectul de modificare a Legii pensiilor va trece de votul Camerei Deputaților.

    Noua lege a pensiilor a creat nemulțumiri, mai ales în rândul românilor care au lucrat în condiții grele de muncă. Miercuri, Federația Națională Mine Energie, condusă de Dumitru Pîrvulescu, a protestat în fața guvernului. Sindicaliștii au solicitat o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Printre altele, cer să fie introdus urgent pe ordinea de zi a Camerei Deputaților proiectul de modificare a Legii pensiilor, care a trecut la vot în Senat și care prevede recunoașterea, din nou, a condițiilor grele de muncă. Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, nu vrea să le dea speranțe oamenilor că proiectul de modificare a Legii pensiilor va trece de votul Camerei Deputaților.

    Haideți, să vedem când va ajunge la Camera Deputaților, pentru că sunt foarte multe initiative care mai de care mai realiste sau mai populiste, care nu ajung la finalitate. Și vorbim de, poate, sute de asemenea initiative. Eu nu vreau să dau speranțe oamenilor și n-am certitudinea că se va rezolva. Când va ajunge la Camera Deputaților, îl vom analiza. Cu siguranță, va fi dezbătut și pe plan local, pentru că este un interes foarte mare privind anumite modificări în Legea pensiilor pentru anumite categorii. Au avut o discuție, la București, am discutat și eu cu anumiți lideri și cu reprezentanții de acolo, inclusiv cu premierul, au primit și un memoriu la care, cu siguranță, vor răspunde și vor fi lămurite anumite aspecte. Închiderea capacităților de producție pe bază de cărbune, aceste termene sunt prinse în programul de restructurare, făcut de companie, în 2021, mai bine zis de Ministerul Energiei, reprezentat de ministrul PNL, Virgil Popescu, și ministrul Ghinea, de la USR, care a pus în acel PNRR întreg planul de restructurare, nefăcând nicio modificare. O spun ca să înțeleagă toți. Acel plan de restructurare este făcut de guvernarea PNL-USR, având premier pe domnul Câțu și pe domnul premier Orban, deci PNL, cu complicitatea celor de la USR, prin miniștrii pe care i-a avut, respectiv, ministrul Ghinea”, a precizat parlamentarul.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!