spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 7, 2024
Altele
    AcasăEconomicContinuă acțiunile de protest. Lider din CE Oltenia: Sper să fie găsite...

    Continuă acțiunile de protest. Lider din CE Oltenia: Sper să fie găsite soluții

    Liderii federațiilor sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia continuă acțiunile de protest, începute, săptămâna trecută, la București, împotriva noii legi a pensiilor.

    Președintele celui mai mare sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, speră ca guvernanții să găsească soluții pentru a recunoaște, din nou, condițiile grele de muncă în noua lege a pensiilor. Liderii SMEO au participat, săptămâna trecută, la protestul organizat de FNME în fața guvernului, una dintre revendicări fiind modificarea noii Legi a pensiilor. Gabriel Căldărușe afirmă că acțiunile de protest vor continua până se va ajunge la un rezultat pozitiv pentru foștii și actualii mineri. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia consideră că este absurd ca CE Oltenia să plătească pentru contribuții pentru condițiile grele de muncă și oamenii să nu beneficieze de “acel bonus care vine în urma unei plăți care a fost făcută”.

    Bineînțeles, vom continua acțiunile de protest. Important e, până la urmă, să ajungem la un rezultat pozitiv care să satisfacă doleanțele foștilor și viitorilor pensionari din acest domeniu de activitate. Și aici nu e vorba numai de CEO, este și Hunedoara, și siderurgia, mai bine zis, toți cei care au lucrat în condiții deosebite și grele de muncă. Eu sper să fie găsite soluții, chiar cred că vor fi găsite soluții, în așa fel încât și cei care au ieșit după 2020 și cei care vor ieși și de acum încolo să aibă o pensie rezonabilă conform muncii pe care au prestat-o în condiții speciale, ceea ce înseamnă condiții foarte grele de muncă. Este absurd ca angajatorul să plătească pentru aceste condiții și oamenii să nu beneficieze de acel bonus care este normal, care vine în urma unei plăți care a fost făcută”, a precizat liderul SMEO.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!