spot_img
19.1 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 10, 2024
Altele
    AcasăActualitatePeste 600 de gorjeni au efectuat muncă neremunerată în folosul comunității

    Peste 600 de gorjeni au efectuat muncă neremunerată în folosul comunității

    638 de gorjeni sancţionați penal au efectuat, în anul 2023, muncă neremunerată în folosul comunității, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Gorj. Multe dintre activități se desfășoară în școli, iar o întâlnire în acest sens a avut loc la nivelul Inspectoratului Școlar Județean.

    „Serviciul de Probațiune Gorj, în colaborare cu Tribunalul Gorj și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, a organizat o întâlnire de lucru referitoare la punerea în executare a obligației de a presta muncă neremunerată în folosul comunității.

    La această întâlnire au participat reprezentanți Serviciului de Probațiune Gorj, ai Tribunalului Gorj, judecători delegați din cadrul instanțelor de judecată, cadre didactice din cadrul unităților de învățământ – Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” Gorj.

    Temele abordate în cadrul acestui eveniment au vizat:

    • principale prevederi legale privind munca neremunerată în folosul comunității și procedura de lucru recomandată;
    • rolul și atribuțiile Serviciului de Probațiune Gorj, instanțelor de judecată și instituțiilor din comunitate unde se execută munca neremunerată în folosul comunității.

    Serviciul de Probaţiune Gorj este instituţia care coordonează la nivelul judeţului Gorj executarea muncii neremunerate în folosul comunităţii stabilită ca obligaţie în sarcina unor persoane condamnate printr-o sentință penală rămasă definitivă, dispusă de instanțele de judecată, în următoarele situații: amânarea aplicării pedepsei; suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și înlocuirea pedepsei amenzii penale“, se arată într-un comunicat de presă.

    Munca în folosul comunității se dispune prin sentință penală, constă în obligația unei persoane de a efectua un anumit număr de ore de muncă neplătită într-un interval de timp de 6 luni, 1 an sau 2 ani şi oferă acesteia oportunitatea de a răscumpăra prejudiciul adus comunității prin infracțiunea săvârșită, şi de a dezvolta abilităţi, atitudini şi comportamente prosociale. Totodată, activitățile de muncă neremunerată în folosul comunităţii reprezintă o modalitate eficientă de a economisi resursele financiare, materiale şi umane atât pentru sistemul de justiţie penală, cât şi pentru comunitatea locală, prin realizarea de activităţi, lucrări sau proiecte de utilitate publică.

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!