spot_img
12.2 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 24, 2024
Altele
    AcasăActualitateA fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din județul Gorj. Este...

    A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din județul Gorj. Este dotat cu baterii de stocare

    Compania turcească Saves a deschis cel mai mare parc fotovoltaic din județul Gorj și unul dintre cele mai mari din România, în localitatea Cojani, din orașul Târgu Cărbunești. Valoarea investiției este de aproximativ 20 milioane de euro.
    Este vorba de un parc fotovoltaic cu o capacitate de 20 MW, care are și o instalație de stocare a energiei de 3 MW. Compania care a făcut această investiție este una dintre cele mai mari din Turcia, cu un portofoliu format din parcuri solare și din unități care produc energie eoliană. Au decis să investească în acest proiect, finanțat cu fonduri europene nerambursabile. ”Nu doar că vom produce energie verde și vom ajuta ca consumatorii să aibă parte de prețuri mai bune la energie, dar vom fi și un ajutor pentru Transelectrica“, a spus Laura Ciuhu, reprezentant al Lara Business Energy, dezvoltatorul proiectului.
    Aceasta a spus că va fi extinsă capacitatea de stocare: „Urmează să extindem parcul de baterii pentru perioada următoare. Anul viitor va fi o nouă etapă în procesul de investiție. Probabil se vor mai investi încă 10 milioane de euro“.


    Ibrahim Akgu, CEO al companiei turcești, a spus că își dorește să devină un jucător important pe piața de energie regenerabilă din România: „Sunt emoționat că mă aflu aici. Este prima investiție din România, dar este primul pas în planul nostru de dezvoltare și ne vom crește capacitatea în România. Ne dorim să devenim un jucător important“.

    Investiția a fost realizată într-un timp record

    Investiția s-a realizat într-o perioadă scurtă, de doar opt luni de zile: „În momentul de față am început perioada de probe și obiectivul nostru este ca la sfârșitul luni noiembrie să avem licență de producător și să putem vinde pe piață energie verde. Prin implicarea autorităților am reușit să finalizăm investiția într-un timp record“, a mai spus Laura Ciuhu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_imgspot_img

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!