spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 14, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPericol de epidemie, la sinistraţii din Câmpu Mare

    Pericol de epidemie, la sinistraţii din Câmpu Mare

    Autorităţile locale din comuna Albeni se tem de o eventuală epidemie care ar putea izbucni în satul de sinistraţi Câmpu Mare. Sistemul de alimentare cu apă şi canalizare sunt o parte din lipsurile care pun în pericol viaţa localnicilor de aici.

    În satul de sinistraţi Câmpu Mare viaţa este aceeasi ca în 2006. În ciuda caselor nou construite, nimic nu atrage atenţia celor care trec prin comuna Albeni. Lipsa unui sistem de alimentare cu apă, a unei reţea de canalizare, a drumurilor fac ca foştii sinistraţi să ducă un trai la limita suportabilităţii, existând pericolul apariţiei unui focar de infecţie. Necazul localnicilor este înţeles şi de primarul comunei, Dumitru Cornea, căruia îi este teamă de izbucnirea unei epidemii în acel sat. „Ne temem de o epidemie. Dacă aţi vedea condiţiile în care au toaletele… sunt copii mici. Este greu pentru oameni şi am avut zeci de promisiuni de guvernanţi. Nimeni nu vrea să se aplece asupra acestor probleme pentru a le rezolva”, spune edilul Dumitru Cornea. În satul respectiv urmau să se mute cu tot cu gospodării zeci de familii din comunele Roşia de Amaradia şi Bustuchin, însă, doar jumătate dintre acestea au decis să facă acest pas.

    Şcoală nouă, dar închisă

    Şcoala din satul de sinistraţi este nouă, dar nici un elev nu învaţă în ea. Unitatea de învăţământ este închisă încă din momentul finalizării lucrărilor de construcţie şi este încă o greutate ce apasă pe umerii primăriei. „Clădirea este mare, are opt săli de clasă şi două centrale performante pe combustibil solid. Este recepţionată, dar degeaba … stă închisă. De două ori pe săptămână vine viceprimarul care aeriseşte, însă la iarnă nu ştiu ce vom face”, a precizat primarul comunei Albeni, Dumitru Cornea. Deşi dorea să deschidă o Şcoală de Arte şi Meserii, clădirea rămâne închisă. Aceasta se află la un pas de a fi vandalizată de tinerii teribilişti sau de hoţii din zona respectivă. Primarul Dumitru Cornea a mai declarat că, din cauza lipsei utilităţilor, nu-i poate obliga sinistraţi să vină să locuiască în casele construite de stat şi nici să le dea o altă întrebuinţare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!