spot_img
18.1 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertVictoria, o formalitate

    Victoria, o formalitate

    Gorjenii au câştigat primul meci din 2013 într-o manieră categorică

    Echipa de baschet Energia Pandurii a reuşit să se impună pe propriul teren în faţa celor de la BC Miercurea Ciuc cu 93-67. A fost un meci rezolvat de olteni din primele minute, o partidă în care niciodată nu s-a pus problema învingătoarei, aşa că se poate spune că a fost un galop de sănătate. Cu această victorie, Energia revine în lupta pentru play-off acolo unde poate ajunge doar dacă reuşeşte două victorii surpriză în etapele rămase.

    Fără emoţii

    Contra Ciucului doar problema scorului era pusă sub semnul întrebării. Era evident că Energia nu va face vreun pas greşit acasă în faţa unei echipe mai slabe. Gorjenii trebuiau doar să încerce să joace baschet şi totul vine de la sine. Şi aşa a fost. Energia a câştigat primul sfert cu 25-16, apoi şi pe al doilea cu 27-20, aşa că deja lucrurile erau rezolvate încă de la pauză când tabela arăta scorul de 52-36. Meciul a curs în continuare logic cu Energia la timonă, oltenii şi-au mărit în continuare avansul ajungând chiar la 68-40, o diferenţă de 28 de puncte care spune totul despre cum au stat lucrurile în teren. Cu zece minute înainte de final, scorul era 83-57, aşa că în ultimul sfert Nikolic a încercat să improvizeze. Astfel, în teren la un moment dat pe final s-au găsit Gliga, Alionescu, Bratoloveanu, Roşu alături de căpitanul Mocanu. Chiar şi în această formulă inedită s-au marcat puncte, Roşu şi Gliga au reuşit câte un coş de trei puncte fiecare, iar Bratoloveanu a înscris după o pasă pe la spate a lui Gliga. Totuşi, sfertul patru s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 17-18, dar la general Energia a triumfat cu 93-67.

    Botond râvneşte al ai noştri

    Antrenorul celor de la BC Miercurea Ciuc, Laszlo Botond susţine că evoluţia echipei sale în meciul cu Energia este o imagine falsă. „Cu accidentarea căpitanului de echipă Barbaric a trebuit să refacem tot planul de joc şi nu am reuşit deloc să fim o echipă. Ei au înţeles să facă o apărare fără prea mare efort în primele două sferturi şi prea uşor ne-am dat bătuţi. Energia e sigur mai puternică cu noile achiziţii, dar noi sigur am evoluat mai slab decât am făcut-o în tur. Dacă jucam la acelaşi nivel puteam să trag o concluzie. Mi se pare cu mai multe arme echipa faţă de tur. Întotdeauna mi-a plăcut Darby, Steffel, aceşti doi jucători mi i-aş dori oricând la Ciuc”, a spus Botond.

    Nikolic, în sfârşit, mulţumit

    De partea opusă, Slobodan Nikolic era mulţumit de randamentul alor lui. Tehnicianul sârb susţine că Energia a jucat aşa cum trebuie. „În primul rând trebuie să spunem că Miercurea Ciuc nu este aşa de slabă cum o reflectă scorul, 26 de puncte. Şi Filipovic, Harris, Bubalo, Dupre pot să facă meciuri bune cum s-a întâmplat etapa trecută cu CSM când au pierdut cu greu acasă. Sunt mulţumit cum am făcut faza de apărare, am primit doar 31 de puncte în partea a doua şi 36 în prima parte şi asta este o invitaţie pentru meciul următor. Sunt foarte satisfăcut de toţi cei care au jucat şi pentru oamenii din sală a fost un meci foarte plăcut”, a spus Nikolic. În ceea ce priveşte aportul noilor veniţi, Nikolic e ferm. „Wisseh ne ajută foarte mult, la fel şi Kennerly şi Janjusevic ne pot ajuta. Este un campionat nebun în care oricine poate câştiga împotriva oricui”, a mai punctat Nikolic.

    Nevoia de victorii

    Ei bine, Nikolic a văzut şi partea goală a paharului. Tehnicianul sârb oftează după două victorii atât de necesare pentru a accede în play-off. „Dar avem încă o problemă. Realitatea e că avem două victorii în minus. Urmează două meciuri cu BC Timişoara şi Asesoft Ploieşti, trebuie să ne gândim la fiecare meci în parte că undeva trebuie să regăsim acele două victorii pe care le avem în minus”, a mai spus Nikolic.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!