spot_img
21.1 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 8, 2024
Altele
    AcasăEconomicGata cu scurgerile de bani din CEO

    Gata cu scurgerile de bani din CEO

    Managerul corporatist de la CE Oltenia, Laurențiu Ciurel şi-a propus să stopeze toate scurgerile de bani din compania pe care o conduce. Ciurel a declarat faptul că odată cu aceste sume care „ies” din companie, ar mai putea porni încă un grup energetic. Stoparea scurgerilor de bani şi a anumitor contracte coincide cu reorganizarea Diviziei Miniere, acțiune realizabilă în următoarele două săptămâni.

    Complexul Energetic Oltenia, companie ce livrează lunar la bugetul de stat circa 100 de milioane lei, trece printr-un amplu proces de reorganizare. Prezent în conferinţa de presă de vineri, managerul corporatist al CE Oltenia a prezentat o parte din motivele ce l-au determinat să ia astfel de decizii. Acesta a confirmat faptul că CEO trece printr-o etapă de reorganizare și mai mult, că măsurile impuse, se pare, în ultima perioadă, nu au afectat în nici un fel activitatea companiei. „Suntem mai puţini, dar văd că nu se plânge nimeni că nu e personal suficient. Va fi reorganizată Sucursala Diviziei Miniere în două săptămâni şi nu sunt împotriva directorului. Sunt măsuri pe care le iau în fiecare zi, permanent vin semnale, sunt contracte încheiate cu anumite acorduri-cadru de ani de zile, e foarte greu de dovedit că a existat rea voinţă sau încălcarea legi. Dar, poţi dovedi inoportunitatea acelui contract, dar asta nu e ceva de pedepsit, e incompetenţă”, a punctat Ciurel în conferința de presă de vineri.

    Economii

    Pe lângă etapa de reorganizare, Laurenţiu Ciurel mai are în atenţie luarea unei măsuri care dacă s-ar aplica în CE Oltenia s-ar dovedi mai mult decât eficientă. Mai mult, această măsură poate aduce mai mulți bani în conturile companie. „Dacă pornesc un grup energetic, câştig bani. Dacă voi reuşi să opresc anumite scurgeri, voi câştiga bani. Sunt contracte de lucrări care nu sunt absolut necesare, ar fi vorba şi de un management mai bun al sumelor pentru biletele de odihnă şi tratament, un management mai bun la Săcelu, acolo unde căldura pe lună costă 250 milioane lei”, a spus managerul CE Oltenia. Nici tariful perceput la masa caldă nu a fost uitat de managerul companiei, în condiţiile în care tariful actual este de 14,5 lei. Un simplu calcul efectuat de Laurenţiu Ciurel, în cadrul căruia s-ar scădea un leu din suma alocată /persoană, demonstrează că s-ar realiza o economie de un milion de dolari /an. Statiunea Săcelu, dar mai precis ușurinţa de cheltuire a banilor nu este deloc pe placul lui Ciurel, mai ales că are planuri mari pentru zona de agrement pe acest an. „La Săcelu cerinţa pentru acest an este o plajă decentă, cabine de duș, toalete . Am alocat 5,5 miliarde lei şi când m-am dus să văd…norocul a fost că nu s-au cheltuit toţi banii, decât 1,7 miliarde lei. Dar nu sunt mulţumit deloc …Caut şi eu printre angajaţii care nu au experienţă, dar au management turistic, a mai declarat managerul corporatist de la CE Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!