spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEvenimentBătrână înşelată de un deţinut

    Bătrână înşelată de un deţinut

    Un deţinut din Penitenciarului Colibaşi a fost prezentat, ieri, în faţa procurorilor târgujieni după ce a înşelat o bătrână de 84 de ani din Turceni prin metoda „Accidentul”. Bărbatul de 34 de ani din Bucureşti se folosea de cele doua surori ale sale pentru a ridica banii de la victime, bani care ajungeau în final la concubina deţinutului.

    Prezentat ieri în faţa procurorilor din Târgu-Jiu, bărbatul de 34 de ani care era deţinut al Penitenciarului Colibaşi, a reacţionat violent la apariţia jurnaliştilor. Păgubita este o bătrână în vârstă de 84 de ani din oraşul Turceni. Tot scenariul era bine pus la punct de deţinut, împrună cu surorile sale, dar şi cu concubina acestuia. Bărbatul avea telefon mobil în celula în care îşi isăşea pedeapsa şi suna persoane vârstnice cărora le spunea că rude ale lor au fost implicate în accidente grave şi au nevoie de bani. El se pretindea a fi avocatul presupuşilor implicaţi în accidentele rutiere, pentru ca totul să pară credibil. În cazul femeii din Turceni, banii au fost duşi de către un vecin, la bancă, pentru a-i depune în contul suspectului. Vecinul a avertizat-o pe bătrână că ar putea fi înşelătorie. Cu toate acestea, femeia nu a ţinut cont de sfat, disperată fiind să-şi ajute rudele. Însă, fapta nu a putut fi dusă la bun final, conform planului deţinutului, fiind prins de oamenii legii, iar astăzi atât el, cât şi surorile sale au fost prezentaţi în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă. „La data de 10 august 2013, o bătrână de 84 de ani din oraşul Turceni, judeţul Gorj a sesizat poliţia că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune comisă prin metoda „Accidentul”, constând în aceea că în cursul zilei a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi avocatul fiului său şi a susţinut că acesta a fost implicat într-un accident rutier cu victime, solicitând suma de 10 mii de lei pentru remedierea problemelor create. Ulterior, apelantul a revenit şi a solicitat bătrânei să transfere suma de bani prin intermediul unui serviciu bancar, motiv pentru care aceasta a solicitat ajutorul unui vecin al său. Aceştia s-au deplasat în municipiul Drobeta-Turnu-Severin, unde, conform indicaţiilor primite au depus banii solicitaţi”, a declarat prutătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Florin Roşca.

    Surorile deţinutului, reţinute în arestul IPJ Gorj

    Şi pentru că frăţia este mai presus de toate, şi cele două surori au fost reţinute, ieri, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, cu propunere de arestare preventivă. „În urma activităţilor de cercetare şi activităţilor desfăşurate, s-a stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat de 34 de ani din municipiul Bucureşti, care se afla încarcerat în Penitenciarul Colibaşi la data comiterii infracţiunii. Ulterior, s-a mai stabilit că acesta a mai fost ajutat la comiterea faptei de surorile sale din municipiul Bucureşti, de 24, respectiv 26 de ani, care ridicau sumele de bani şi le înmânau concubinei. La data de 2 decembrie 2013, cele două tinere au fost reţinute pe bază de ordonanţă şi duse la centrul de reţinere şi arest preventiv al IPJ Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de înşelăciune”, a mai spus Florin Roşca. Bărbatul a fost transferat de la Penitenciarul Colibaşi în arestul IPJ Gorj pentru continuarea cercetărilor. Acesta era privat de libertate la Penitenciarul Colibaşi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. Cei trei au fost prezentaţi, ieri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunerea de arestare preventivă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: