spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, octombrie 5, 2024
Altele
    AcasăSocialPeste 1000 de familii monoparentale din Gorj, ajutate

    Peste 1000 de familii monoparentale din Gorj, ajutate

    Peste 1000 de familii monoparentale de la nivelul judeţului Gorj au primit alocaţii complementare, în luna octombrie. Valoarea acestei alocaţii a crescut cu 30%, dar şi plafonul în care trebuie să se încadreze persoanele din aceste familii cu nevoi speciale.

    Această măsură a Guvernului se aplică la familiile cu mai mulţi copii, cu venituri reduse, dar şi monoparentale. La nivelul judeţului Gorj, aproximativ 5200 de familii aflate în dificultate financiară au primit astfel de ajutor. Asta, cu atât mai mult cu cât alocaţiile sunt foarte mici. De asemenea, şi plafonul în care trebuie să se încadreze familiile cu venituri financiare reduse a crescut cu 120 de lei. „În luna octombrie 2013, 5191 de familii au primit această alocaţie complementară. S-a mărit şi valoarea acestei alocaţii cu 30%. Un alt lucru extrem de important este acela că s-a mărit plafonul în care trebuie să se încadreze persoanele din aceste familii cu nevoi speciale. Este vorba despre o mărire a plafonului de la 370 la 550 de lei noi”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

    Peste 1000 de familii monoparentale au primit alocaţii complementare

    Luna octombrie a acestui an a adus venituri suplimentare în familiile nevoiaşe. Aşa se face că şi copiii care nu se pot bucura de ambii părinţi au beneficiat de alocaţie complementară. „În luna octombrie, peste 5191 de alocaţii complementare au fost acordate, dintre care pentru familiile monoparentale. Avem în jur de 1100 de astfel de alocaţii. Este un ajutor substanţial pe care statul român îl acordă copiilor din aceste familii”, a mai spus Mădălina Ciolocoi. În primele zece luni ale acestui an, media lunară a alocaţiilor complementare a ajuns la aproximativ 5900.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!