spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 4, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia vrea să bată liderul

    Energia vrea să bată liderul

    Echipa de baschet Energia va juca în această seară de la ora 18.00 în deplasare la Sibiu în direct la Digi Sport 2. Este un meci cu o favorită certă, CSU Sibiu, însă Energia pare să fie capabilă să facă surpriza. „Noi suntem pregătiţi să câştigăm în faţa oricărei echipe. Putem să ne impunem dacă vom juca ca o echipă”, spune Louis Darby, principalul om al gorjenilor.

    „Examen greu”

    Din punctul de vedere al antrenorului de la Energia, meciul cu CSU Sibiu este unul foarte dificil. Adversarii gorjenilor de astăzi sunt liderii Ligii Naţionale de baschet, aşa că meciul se anunţă a fi foarte dificil. „Sibiul este o echipă care confirmă. La început am spus că a avut un debut întâmplător, dar acum confirmă evoluţiile bune din tur. Au reuşit două victorii în faţa a două echipe importante. Plus că Aducerea lui Sarovic le creşte numărul de puncte, un jucător cu procentaje bune de la semidistanţă şi distanţă. Dar, noi trebuie să fim echipa care poate produce surprize. Trebuie să ne apărăm poziţia de play-off”, spune antrenorul Florin Nini. Acesta a studiat jocul adversarilor şi ştie cum se poate impune. „Trebuie să dăm dovadă de un grup unit, de caractere, să fim uniţi şi să fim mai agresivi, iar prin muncă să suplinim absenţa lui Djapa. Ne trebuie o atitudine şi o apărare bună pentru a nu da ocazia adversarului să marcheze prea multe puncte. Este un meci dificil, mergem să câştigăm”, a declarat Nini.

    Tehnicianul mai spune că echipa sa are nevoie de rezultate bune pentru a-şi îndeplini obiectivul, iar partida de la Sibiu este una importantă. „Un alt examen greu. Dacă era greu prin prisma poziţiilor din clasament, acum devine şi mai greu pentru că ne lipseşte unul din primii trei jucători eficienţi ai echipei. Mă refer la Djapa. Fiecare victorie de acum încolo înseamnă consolidarea unei poziţii de play-off. Aştept o reacţie pozitivă din partea jucătorilor şi o reacţie bună , fără teamă şi emoţii, vreau o atitudine bună în privinţa jocului. Avem jucători valoroşi care pot face diferenţa şi pot face un rezultat bun”, a mai declarat Nini.

    Şi căpitanul echipei, Darby este de aceeaşi părere. „Surpriză ar fi prin prisma clasamentului, dar noi suntem pregătiţi să câştigăm în faţa oricărei echipe. Putem să ne impunem dacă vom juca ca o echipă. Trebuie să luăm lucrurile pe rând, pas cu pas. Important e să ne calificăm în play-off şi apoi vedem pe ce loc vom termina”, a încheiat şi Darby.

    Cu Asesoft în Cupă

    Energia a avut ghinion la tragerea la sorţi în Cupa României. Nici în această ediţie de Cupa României, oltenii nu au scăpat de Asesoft Ploieşti. de data aceasta, Energia va da peste Asesoft în semifinale, la fel ca şi la prima confruntare dintre cele două combatante în Cupă. Diferenţa între meciul de pe 11 aprilie şi cel de acum şapte ani e că acum se va juca la Ploieşti, în timp ce atunci s-a jucat la Târgu-Jiu. Energia a dat peste Asesoft de patru ori în Cupa României, ploieştenii fiind un adevărat coşmar pentru olteni. După tragerea la sorţi, nini nu avea cum să fie fericit. „Încercăm să jucăm la fel de bine şi de această dată, dar sperăm ca acum să fim noi învingători. Nu ne ducem acolo cu nicio prejudecată. Ştim că Asesoft este o echipă puternică, dar nici noi nu suntem una slabă, aşa că mergem acolo să ne jucăm şansa”, a mai punctat Nini.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!