spot_img
8 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 2, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBlestemul Energiei

    Blestemul Energiei

    Gorjenii au an de an neşansa să joace în Cupă cu cea mai tare echipă din România, HCM Constanţa

    Ieri, în capitală a avut loc tragerea la sorţi pentru Cupa României la handbal masculin. Energia Pandurii nu a avut noroc, aşa că va da piept în primul tur al Cupei chiar cu campioana României, HCM Constanţa. Un ghinion mai mare nu se putea, HCM fiind de departe cea mai tare echipă din ţara noastră.

    Cred în suprize

    Totuşi, şeful secţiei de handbal de la Energia, Andrei Maioreanu nu este convins că echipa sa a avut neşansă. „Nu aş spune că odată ce întâlnim în Cupa României echipa din Constanţa este un mare ghinion. Să nu uităm că în ultima perioadă echipa noastră a arătat un joc foarte bun. Echipa noastră a dat semnale importante atunci când a jucat cu echipa constănţeană în campionat, şi de cele mai multe ori, fie că a fost acasă, sau în deplasare, s-a constatat o evoluţie bună a jucătorilor noştri, iar rezultatele au fost foarte strânse”, spune Maioreanu. Acesta merge mai departe şi recunoaşte că şi-are fi dorit un alt adversar. „Poate mi-aş fi dorit să joc cu altă echipă, dar la momentul actual echipa Constanţei este una cu care trebuie să ne batem. E şi un test să vedem cum arăta şi cât de bine stă echipa noastră din toate punctele de vedere. Nu consider că am avut ghinion. Putem face surpriza Cupei. HCM a arătat multe slăbiciuni, aşa că putem să ne calificăm mai departe. Mizez că echipa noastră este pe val, într-o formă fizică bună în acest moment. Sunt anumite argumente care mă fac să fiu optimist: încrederea, forma şi evoluţia echipei noastre”, a mai comentat Maioreanu.

    Avem un complex cu ei

    Chiar dacă preşedintele echipei de handbal spune că Energia nu are probleme cu HCM, statistica spune cu totul altceva. Gorjenii nu prea reuşesc să bată HCM-ul indiferent de ce competiţie vorbim. La un moment dat se vorbea de un complex al Energiei în faţa celor de la HCM. Vorbind doar de duelurile din Cupa României, campioana HCM a eliminat şi învins de fiecare dată Energia. „Nu este elocvent. Nu seamănă meci cu meci, eu am mare încredere în echipa noastră”, spune Maioreanu. Acum trei ani de zile finala Cupei României a fost între HCM şi Energia, joc disputat la Severin şi câştigat de marinari fără emoţii. În ediţia trecută a Cupei, HCM s-a impus mai greu cu 27-25 în faţa celor de la Energia, şi asta după ce oltenii conduceau la pauză cu 14-11.

    Programul Cupei României la handbal masculin:
    Optimile de finală (5 martie):
    Meci 1: Ştiinţa Bacău – Ştiinţa II Bacău
    Meci 2: Poli Timişoara – Dinamo Bucureşti
    Meci 3: Steaua Bucureşti – AS Victoria Bucureşti
    Meci 4: CSM Călăraşi – CSM Bucureşti
    Meci 5: HCM Constanţa – Energia Pandurii
    Meci 6: CSU Suceava – Potaissa Turda
    Meci 7: CS Caraş Severin – HC Vaslui
    Meci 8: HC Odorhei-HCM Baia Mare

    Sferturile de finală (6 martie):
    Sfert 1: Învingătoare meci 1 – Învingătoare meci 2
    Sfert 2: Învingătoare meci 3 – Învingătoare meci 4
    Sfert 3: Învingătoare meci 5 – Învingătoare meci 6
    Sfert 4: Învingătoare meci 7 – Învingătoare meci 8

    Semifinale (8 martie):
    Învingătoare sfert 1 – Învingătoare sfert 2
    Învingătoare sfert 3 – Învingătoare sfert 4

    Finala (9 martie)

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!