spot_img
14.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 23, 2024
Altele
    AcasăActualitatePerformanţe prin strategii

    Performanţe prin strategii

    Angajaţi ai Consiliului Judeţean, dar şi autorităţi subordonate merg la cursuri de perfecţionare. Standardele de pregătire se vor schimba pentru 125 de funcţionari publici gorjeni, care, din aprilie se vor instrui la capitolul strategii. Vizate sunt mai multe domenii de activitate, printre care mediul şi dezvoltare durabilă şi managementul resurselor umane, relaţiilor publice şi egalităţii de şanse. Instruirea este susţinută în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană.

    Consiliul Judeţean Gorj va avea 44 de funcţionari mai performanţi iar activitatea administrativa îmbunătăţită. Măsurile vin prin proiectul „Euro-strategie, Euro-administraţie, Euro-Cetăţeni”, iar de cheltuieli răspund în parteneriat Fondul Social European, Consiliul Judeţean şi Guvernul României. Valoarea totală a proiectului se ridică la 780.000 de euro. „Proiectul are ca susţinere un contract de finanţare, semnat în 2 noiembrie 2010 de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional de Dezvoltarea Capacităţii Administrative. Importanţa proiectului derivă din strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Gorj pentru perioada 2010-2020, care va fi îmbunătăţită”, a declarat Adina Andriţoiu, purtător de cuvânt CJ Gorj. Managerul proiectului, Claudia Giurgiulescu, a subliniat că „necesitatea proiectului vine din dezvoltarea capacităţii administrative, nu oricum, ci strategic şi planificat. Cursurile de perfecţionare destinate funcţionarilor tocmai acest lucru vor înlesni, iar din aprilie, instruirea se va derula pe mai multe sesiuni”.

    Cheltuieli împărţite, rezultate comune

    Derularea proiectului va asigura nu doar perfecţionarea funcţionarilor, ci şi va reactualiza Strategia de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj, 2007-2013, pe baza principiilor şi practicilor dezvoltării durabile.
    La cei 44 de angajaţi ai Consiliului Judeţean care vor participa la cursuri din aprilie, se vor alătura şi 60 de funcţionari din mediul rural. Finanţarea este făcută în proporţie de 85% prin Fondul Social European, iar participarea autorităţilor judeţene şi a Guvernului asigură 15% din cheltuieli.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!