spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEconomicDirectorat, selectat de firma din Anglia

    Directorat, selectat de firma din Anglia

    O singură firmă de head hunting a depus oferta în vederea câştigării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului CE Oltenia. Directorul Direcţiei Strategii Dezvoltare, Ion Petroniu, a declarat pentru Acces Tv că prin derularea acestor proceduri se doreşte intrarea în legalitate, încât toţi membrii Directoratului să fie aleşi în conformitate cu prevederile Ordonanţei 109.

    Firma ce a depus singura oferta în vederea câştigării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului CE Oltenia este din Anglia, iar primele indicii arată faptul că această societate îndeplineşte condiţiile impuse de Comitetul de Renumerare din cadrul Consiliului de Supraveghere. De îndată ce acest Comitet de Renumerare analizează oferta depusă şi dă OK-ul, în termen de 20 de zile se semnează contractul. Firma căştigătoare face un grafic de selecţie, procedura în cadrul căreia publică anunţurile de participare într-un ziar naţional şi unul internaţional, respectiv în Financial Times. Condiţiile de participare, criteriile de selecţie a candidaţilor români, respectiv străini, sunt stabilite de Comitetul de Renumerare. „În primul rand se doreşte intrarea în legalitate, tot Directoratul trebuie ales în conformitate cu prevederile Ordonanţei 109/2011. Cei patru membri nealeşi în conformitate cu 109, să fie oameni profesionişti, să facă faţă problematicii companiei şi să vină cu o nouă viziune. Această firmă a depus oferta pentru selecţia Directoratului, urmează a fi evaluată de Comitetul de Renumerare din Consiliul de Supraveghere, care e singura autoritate ce poate face acest lucru”, a explicat Petroniu.

    Selecţie pe şase luni

    În situaţia în care firma va fi declarată câştigătoare, în termen de 20 de zile se va semna contractul cu ei, după care se va trece la procedura de selecţie în sine, prin stabilirea unui grafic de selecţie pe şase luni de zile. „Graficul de selecţie va porni de la elaborarea anunţului de selecţie, dat în cotidian naţional şi internaţional, apoi se stabileşte data interviurilor cu candidaţii ce au depus dosarul. Trebuie îndeplinite de candidaţi condiţiile de eligibilitate, caietul de sarcini fiind întocmit de Comitetul de Renumerare şi Nominalizare”, a mai explicat Ion Petroniu, la Acces Tv. Acesta a mai precizat că funcţie de punctajul obţinut de fiecare candidat, se va întocmi o lista lungă ce va fi supusă evaluării Comitetului de Nominalizare, se va ajunge ulterior la o listă scurtă de patru candidaţi şi doar unul va fi ales. De reţinut este faptul că limba străină va fi obligatorie doar pentru candidatul la funcţia de director în cadrul Direcţiei Strategii Dezvoltare. Întrebat dacă va depune dosarul, Ion Petroniu a evitat să dea un răspuns cert, însă a precizat că trebuie să se dea dovadă de transparenţă şi competitivitate, pe parcursul etapelor concursului. Selecţia va viza desemnarea unor noi directori la Divizia Minieră, Divizia Energetică, Divizia Financiară şi la Direcţia Strategii Dezvoltare.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: