spot_img
11.4 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăActualitate1000 de contestaţii la Gorj

    1000 de contestaţii la Gorj

    Câteva zile îi mai despart şi pe elevii gorjeni care au depus contestaţii la Bac, de momentul adevărului! Pe 11 iulie, la cele 1012 de contestaţii depuse la centrele de examen din Târgu-Jiu se vor da soluţiile găsite de cuviinţă de comisia de reevaluare din centrul regional. Profesorii corectori care au această misiune sunt însă dintr-un judeţ vecin, acolo unde are loc şi recorectarea lucrărilor. Din cele peste 1000 de lucrări care vor fi recorectate, ponderea o au cele de la limba română.

    Proba de limba română a strâns cele mai multe solicitări de recorectare a lucrărilor, unde numai la profilul real, 375 de elevi se aşteaptă la note mai mari. Dacă le vor obţine, elevii vor afla vineri, 11 iulie, când se vor afişa rezultatele finale. 5-6 % la sută din lucrările corectate la Bac vor trece din nou prin mâinile profesorilor corectori, după ce la centrele de examen au ajuns 1200 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi. Cele mai multe lucrări vor fi reevaluate la limba română, unde la ambele profile, real şi uman, au fost depuse în total 400 de contestaţii. Şi la matematică au fost mai multe nemulţumiri vis-a-vis de notarea iniţială, astfel că pentru 150 de elevi, reevaluarea ar putea să mai schimbe ceva în media finală. Contestaţii au mai fost depuse la biologie, unde numărul trece de 100, istorie şi geografie. „Avem depuse la limba şi literatura română 375 de contestaţii, la profil real, iar la cel uman, alte 35. La matematică, profil tehnic, vor fi recorectate 157 de lucrări, la biologie au fost depuse pentru recorectare 136 de contestaţii, iar la geografie, 86”, a declarat Ion Işfan, inspector şcolar general ISJ Gorj.

    Nota se poate modifica până la un punct jumate, maxim

    Pentru a se putea modifica nota finală însă, trebuie că între prima corectare şi a doua să fie jumătate de punct diferenţă. Există şi un barem maxim care nu poate fi încălcat, nu fără a atrage suspiciuni de încălcare a regulamentului, moment în care se ajunge la runda a treia de corectare. „Jumătate de punct până la 4,50 şi până la 9,50. Ce este între 4.50 si 5.00 sau 9.50 si 10.00, rămâne nota de la contestaţie. Celelalte tranşe între 0 şi 4,50 şi 5.00 şi 9.50, trebuie să fie diferenţa mai mare de jumătate de punct pentru a se putea modifica nota”, a mai declarat Ion Işfan, inspector şcolar general ISJ Gorj. În total au fost contestate lucrări la 22 discipline. Ziua decisivă pentru elevii care speră la o diplomă de bac este vineri, 11 iulie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: