spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitate2600 de târgujieni cu acte de identitate expirate

    2600 de târgujieni cu acte de identitate expirate

    Potrivit Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu, peste 2600 de persoane atât din Municipiu cât şi din comunele arondate au actele de identitate expirate. În anul 2013 au fost înştiinţaţi de către poliţiştii locali, nu mai puţin de 2500 de persoane, pentru a intra în legalitate cu actele de identitate.

    Târgujienii care au actele de identitate expirate sunt căutaţi la domiciliu de către Poliţia Locală a Municipiului Târgu-Jiu. Direcţia de Evidenţă a Populaţiei a trimis astfel de înştiinţări către 2533 de persoane, doar anul trecut. Cele mai multe au vizat locuitorii oraşului Târgu-jiu, peste 1700, restul fiind pentru cetăţenii localităţilor arondate. „Pentru a diminua numărul persoanelor fără acte de identitate, în fiecare trimestru, am înaintat invitaţii nominale prin colegii noştri de la Poliţia Locală a Municipiului Târgu-Jiu. În cursul anului 2013, am înaintat 2533 de asemenea invitaţii nominale, din care 1763 pentru locuitorii Municipiului Târgu-Jiu, iar 770 pentru comunele arondate”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Poopulaţiei Târgu-Jiu. În urma acestor acţiuni se pare că unii dintre târgujieni au mers la ghişeele instituţiei pentru a se pune în legalitate cu actele de identitate, înregistrându-se o creştere. „Am văzut o creştere privind prezentarea la ghişee a celor care nu erau în regulă cu actele de identitate”, a precizat Dan Laurenţiu.

    La începutul anul 2014 peste 2600 de persoane figurau în baza de date a Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu, fiind în ilegalitate cu actele de identitate, iar 730 dintre acestea sunt cazuri justificate din diverse motive, fie sunt plecate în străinătate, fie se află în alte judeţe sau în penitenciare. „La începutul anului încă mai figurăm cu persoane care au omis să se pună în legalitate. Dintr-un total de 137.637 de persoane deservite, aici intrând populaţia Municipiul Târgu-Jiu şi a celor 11 comune arondate, 2636 de persoane care nu erau puse în legalitate, dintre care, 1620 din anul 2013 şi 1016 din anii anteriori. Din acest număr, ca restanţe justificate pentru noi sunt 730, aici, reprezentând persoane care fie sunt plecate în străinătate, fie au plecat în alte judeţe, dar nu şi-au făcut acte legale, fie sunt posibil decedate sau se află în penitenciare”, a mai declarat directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu. Persoanele care nu îşi schimbă actele de identitate pot fi primi amenzi de până la 80 de lei.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: