spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateA început proiectul de un milion de euro derulat de UCB

  A început proiectul de un milion de euro derulat de UCB

  Universitatea „Constantin Brâncuși“ a demarat proiectul „Creșterea capacității de cercetare a Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu prin investiții în infrastructuri de tip Cloud și Big Data”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate.

  Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 de luni, între 27 septembrie 2021 și 27 septembrie 2023.

  Valoarea totală a proiectului este 4,952,997.77 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de peste 4,9 milioane de lei.

  „Proiectul se implementează în Târgu-Jiu, Str. Tineretului nr. 4, județul GORJ. Obiectivul general al proiectului vizează creşterea capacităţii de cercetare a Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, prin realizarea de investiţii în infrastructura de tip CLOUD şi integrarea acesteia în structuri internaţionale de tip CLOUD şi infrastructuri masive de date, în scopul ridicării nivelului de competitivitate științifică. Astfel, prin prezentul proiect se propune achiziţia de echipamente, aplicaţii informatice şi licenţe software specifice realizării și funcţionării infrastructurii de tip CLOUD şi Big Data, care să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii de cercetare şi inovare a Universității, având consecinţe imediate şi evidente asupra creşterii capacităţii de cercetare şi inovare şi a creşterii notorietăţii instituţiei pe plan internaţional în domeniul cercetării-inovării“, se arată într-un comunicat de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: