spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateAmbasadorul Irlandei, la Târgu-Jiu

  Ambasadorul Irlandei, la Târgu-Jiu

  Ambasadorul Irlandei în România, Gerard Corr, s-a aflat ieri în judeţul Gorj, acesta poposind şi la Consiliul Judeţean, acolo unde a purtat discuţii cu preşedintele Ion Călinoiu, pe marginea unei viitoare colaborări în domeniul economic, cultural şi turistic.

  Este cea de-a doua vizită pe care diplomatul din Irlanda, Gerard Corr, în acest an în judeţul Gorj. Acesta şi-a găsit timp pentru a răspunde întrebărilor venite din partea jurnaliştilor, ambasadorul Irlandei declarându-se încântat de frumuseţile şi potenţialul variat al judeţului. „Gorjul este o zonă cu un potenţial ridicat pentru legături între România şi Irlanda cu un potenţial foarte bun pentru economie şi turism. L-am întrebat de domnul preşedinte Călinoiu dacă este posibil să mă întorc. Irlanda începe să fie mai activă din punct de vedere al investiţiilor, în special în turism, şi de aceea orice companie care vrea să investească şi e bine ca Ambasada să le poată oferi aceste informaţii pentru ca ei să ştie”, a declarat Ambasador Irlandei, Gerard Corr.

  Investiţii în turism

  Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, speră ca irlandezii să revină pentru a investi în turism, cu atât mai mult cu cât nu se află pentru pentru prima dată în judeţul Gorj, aceştia fiind renumiţi pentru rata mare de atragere a fondurilor europene. „Prezenţa sa a demonstrat încă o dată că judeţul Gorj este unul atractiv din punct de vedere al investiţiilor şi în mod deosebit al valorificării potenţialului turistic. Toate aceste lucruri au fost discutate nu numai acum ci şi la prima întâlnire pe care am avut-o cu Corpul Diplomatic şi majoritatea Ambasadelor au fost de asemenea impresionaţi de ospitalitatea gorjenilor. Excelenţa Sa este interesat de o colaborare pe teme economice şi culturale cu judeţul Gorj”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliul Judeţean Gorj. Pentru următoarea perioadă, acesta speră într-o colaborare culturală cu Irlanda, Gorjul fiind în ultimele luni gazda vizitelor întreprinse de mai mulţi ambasadori. Ion Călinoiu a mai precizat că ambasadorul Irlandei a participat şi la Bucureşti, la acţiunile Gorjului de promovare a turismului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: