spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateAmenzi de 115.000 de lei aplicate de inspectorii de muncă

  Amenzi de 115.000 de lei aplicate de inspectorii de muncă

  Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat, săptămâna trecută, amenzi în valoare de de 115.000 de lei. Inspectorii de muncă au efectuat 56 controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, precum și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 24 sancțiuni contravenționale.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a derulat pe parcursul anului 2022 acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereale, în fabricile de băuturi alcoolice, în rafinării, în industria minieră și în spitale. Au fost verificați 15 angajatori, fiind aplicate 7 amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei și dispuse 9 măsuri de intrare în legalitate“, au trasmis reprezentanții ITM Gorj.
  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor faptul că, potrivit prevederilor Legii numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei neîndeplinirea sau îndeplinirea parţială de către entitatea controlată a măsurilor dispuse de către inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: