11 agenţi economici scot din buzunar peste 20 de mii de lei. Nemulţumirile consumatorilor gorjeni sunt mai nou legate de modul de comercializare a mâncărurilor gata preparate în hipermarketuri şi magazine specializate. Măsuri de verificare au fost dispuse de comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, astfel că 12 agenţi economici din Motru şi Târgu-Jiu au suportat sancţiuni pentru abateri. Controale asupra respectării sau nu a prevederilor legale au fost derulate în toată ţara, unde preşedintele ANPC a dispus riguroase controale.
Vulnerabilităţi au fost depistate de la modul de prezentare până la starea vaselor de expunere şi a veselei de servire utilizate. Au fost verificaţi 12 operatori economici din Târgu-Jiu şi Motru, 11 dintre aceştia fiind sancţionaţi contravenţional, amenzile aplicate ajungând la 24.500 lei. Controlul a urmărit în principal calitatea alimentelor, dar şi modul de informare al consumatorilor asupra alimentelor comercializate, capitol care are neajunsuri. Lipsuri au fost găsite la date importante despre cantitate netă la preparatele oferite de autoserviri sau ce sortimente au la dispoziţie consumatorii. Printre deficienţe se numără şi neafişarea preţurilor sau încălcarea normelor privind combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Acţiuni similare în magazine specializate în servirea mâncărurilor preparate vor continua pentru a determina agenţii economici să intre în legalitate. Riscurile la care se expun consumatorii trebuie, însă, cunoscute şi drepturile lor, exercitate.