spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateArhitect: „Pasajele subterane din Târgu Jiu sunt basme“

  Arhitect: „Pasajele subterane din Târgu Jiu sunt basme“

  Arhitectul Alexandru Hortopan, profesor la Liceul de Arte din Târgu Jiu, consideră că cele trei pasaje subterane din municipiu sunt basme, deoarece nu se pot realiza:

  „Pariez pe orice că nu au cum să facă pasajele subterane. În următorii zece ani nu se face niciun pasaj. În primul rând nu este spațiu suficient și nu au soluții. Dacă s-au dat bani pe proiectare, atunci sunt bani aruncați. Acestea sunt basme și sunt aruncate doar pentru a se lua ochii cetățenilor. Nu știu ce au în pământ și se va merge orbește“, a spus arhitectul Hortopan la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

  Primăria municipiului Târgu Jiu are în plan să construiască, cu fonduri europene, trei pasaje subterane în zona Pieței Centrale, magazinului Parângu și intersecției de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“.

  „Trebuie să lăsăm orașul să respire“

  Arhitectul susține că trebuie luate măsuri pentru ca orașul să poată „respira“: „Dacă am gândi o strategie la nivel macro, nu am avea puncte atât de aglomerate, pentru că trebuie să lăsăm orașul să respire și să se dezvolte. Orașul este captiv și nu respiră și de asta sunt și atât de multe discuți cu blocuri între case, pentru că dezvoltatorii nu au unde să cumpere teren, să aibă zone unde să construiască blocuri P+4 sau P+10.
  Orice investitor preferă să cumpere un teren mai spre marginea orașului cu 10-20 de euro, decât să cumpere cu peste 100 de euro în zona centrală și cu anumite restricții de execuție“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. N-au fost in stare sa termine o amarata de strada Eroilor. Cand asfalteaza o strada, nu sunt in stare sa alinieze canalele si gurile retelelor de gaze si fac ei pasaje subterane! Poate copiii vor crede povestile lor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: