spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateAutostrada și Drumul Expres Craiova - Târgu Jiu intră la Guvern. Cost...

  Autostrada și Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu intră la Guvern. Cost 14 miliarde lei

  Proiectul de suflet al președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, care este și inițiatorul acestuia, este aproape de a fi aprobat prin Hotărâre de Guvern. Este vorba despre Drumul Expres și Autostrada care urmează să lege Târgu Jiul de Craiova.

  Deși alte partide au încercat să critice, uneori spunând că proiectul nu va fi realizat, alteori că nu e ce trebuie, acesta e, acum, pe ultima sută de metri, înainte de scoaterea la licitație pentru execuție a lucrărilor. Ministerul Transporturilor a publicat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Drumului de mare viteză Craiova-Filiași-Târgu Jiu, care are o lungime de 110 kilometri.

  Conform actului normativ, traseul va fi compus din două tipuri de infrastructură: autostradă între Craiova și Filiași și drum expres între Filiași și Târgu Jiu. Valoarea totală a investiției este estimată la 16 miliarde lei, iar durata de execuție a proiectului este de 30 de luni. Este de așteptat ca costul total să scadă semnificativ după ce vor fi publicate licitațiile pentru fiecare lot în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Traseul va fi împărțit în 6 loturi pentru execuție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!