spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateBrâncuși celebrat la New York de un cunoscut designer român

  Brâncuși celebrat la New York de un cunoscut designer român

  FOTO: facebook.comdorinnegrau

  Designerul român Dorin Negrău a lansat colecția FW 21, la New York Fashion Week, cu ocazia aniversării a 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Creatorul de modă este singurul designer internațional de origine română care a fost prezent pentru a doua oară, cu o colecție online la New York Fashion Week.

  Creațiile vestimentare care au fost prezentate în cadrul renumitului eveniment de modă de la New York poartă chiar amprenta unui cunoscut meșeter popular din Gorj. Este vorba de Gheorghe Ciuncanu, care colaborează de mai mult timp cu Dorin Negrău

  Colecțiile Dorin Negrău integrează broderii tradiționale realizate manual de meșteri tradiționali direct pe materiale naturale.

  „Meşterul popular Gheorghe Ciuncanu este un tezaur viu“

  FOTO: facebook.comdorinnegrau

  Designerul l-a descoperit pe Gheorghe Ciuncanu de la Tismana într-una din vizitele sale la târgurile meşterilor populari de la Muzeul Satului sau de la Muzeul Ţăranului Român. Consideră că gorjeanul este un adevărat tezaur viu şi este uimit de capacitatea acestuia de a realiza foarte precis modele complexe, pe baza unor tipare pe care le are în mintea sa: „Meşterul popular Gheorghe Ciuncanu este pentru mine un tezaur viu şi, în acelaşi timp, reuşeşte să mă uimească cu uşurinţa şi precizia unui soft de calculator de care dă dovadă atunci când realizează broderiile din zona Tismanei, fără să folosească şabloane. Cu siguranţă, este unul dintre puţinii meşteri populari care se adaptează cu uşurinţă la noile materiale, dar fără să îşi compromită experienţa şi tehnica străveche pe care o stăpâneşte foarte bine“, a spus cunoscutul designer pentru adevarul.ro.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: