spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateBuget de peste 9 milioane de lei pentru refacerea instalațiilor de gaze...

  Buget de peste 9 milioane de lei pentru refacerea instalațiilor de gaze medicale și a instalațiilor electrice de la SJU

  Consiliul Județean Gorj a pregătit un buget de peste 9 milioane de lei pentru servicii de proiectare, de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Instalații de gaze medicale (oxigen medical, aer comprimat medical și vacuum medical), instalații electrice, sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală – în toate cele trei locații ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”.

  Dacă nu vor fi probleme cu semnarea contractului de execuție, lucrările vor putea fi demarate efectiv chiar de luna viitoare. Licitația pentru selecția unei firme care să asigure proiectarea și execuția lucrărilor este programată pe 13 ianuarie 2023.

  Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este o unitate medicală reprezentativă pentru județul Gorj, deoarece asigură asistență medicală curentă și de urgență, având organizate toate specialitățile medicale. În ultimii ani a crescut adresabilitatea pentru secțiile din cadrul S.J.U., cât și pentru Ambulatoriul integrat de spital. Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu funcționează în trei locații și anume: – Spitalul nr. 1, locația din strada A.I. Cuza; – Spitalul nr. 2, locația din strada Tudor Vladimirescu; – Spitalul nr. 3, locația din strada Progresului.

  „Proiectul „Creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu”, cod SMIS 153076 se implementează în baza contractului de finanțare nr. 1585 din 23.06.2022, semnat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și Județul Gorj, în calitate de Beneficiar. Obiectivul principal care se dorește a fi realizat prin implementarea acestui proiect este crearea unor spații conforme care să prezinte o calitate ridicată și specifică domeniului infrastructurii electrice, de incendiu și de fluide medicale în activitatea Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu. Proiectul propus constă în realizarea unor lucrări de reabilitare, extindere, modernizare instalații electrice, fluide medicale, sistem de detectare, semnalizare, alarmare la incendiu, sistem de detecție, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, care să dezvolte serviciile medicale în Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, prin îmbunătățirea calității mediului spitalicesc și oferind o înaltă siguranță atât pacienților, cât și personalului medical și auxiliar, din punct de vedere al îmbunătățirea infrastructurii unității medicale. Valoarea totală estimată este de 9.203.826,90 lei exclusiv T.V.A.”, conform Consiliului Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: