spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateCe pensii câștigă sindicaliștii din CEO

  Ce pensii câștigă sindicaliștii din CEO

  Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia (CEO) au pensii destul de mari, de peste o mie de euro. Este și cazul lui Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii. Crețan a precizat că are peste 5.000 de lei pensie, însă o parte a acesteia ajunge la Bugetul de Stat.

  Sindicalistul are de plătit în continuare despăgubiri pentru participarea la Mineriadă. Pensii de peste o mie de euro mai încasează și Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, de la Cariera Lupoaia, Motru. Bunoaica face parte, de curând, din conducerea Federației Naționale a Muncii, condusă de Constantin Crețan. La Complexul Energetic Oltenia, aproape toate pensiile pentru cei care au beneficiat de condiții speciale de muncă trec de o mie de euro. Acestea sunt calculate în baza Legii 197 din 2021.

  Se depun în continuare dosare la Casele județene de pensii, în vederea calculării pensiei sau a recalculării acesteia. Din datele statistice, nicio pensie aflată în plată și pentru care este solicitată recalcularea nu va fi analizată. Se are în vedere numai reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani, conform prevederilor Legii 197 din 2021. Având în vedere că este vorba de pensionari, reducerea de 13 ani este deja aplicată. Nu se are însă în vedere și aplicarea unor adaosuri. Prin urmare, o parte a pensionarilor care au primit decizie de respingere a cererii apelează la instanța de judecată. De altfel, unele sindicate și asociații acordă sprijin în acest sens.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!