spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateCea mai mare investiție din Baia de Fier, gata pe 31 decembrie

  Cea mai mare investiție din Baia de Fier, gata pe 31 decembrie

  Cea mai mare investiție din Baia de Fier se apropie de final. Este vorba despre un proiect în valoare de 5 milioane de euro, din fonduri europene, pentru realizarea unei infrastructuri de turism în fața Peșterii Muierilor din stațiunea turistică de interes local Baia de Fier.

  Lucrările vor fi gata până la finalul acestui an, conform primarului din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu. „Ne apropiem cu pași repezi de finalizarea celui mai important proiect derulat în comuna noastră din fonduri europene – Proiectul de Dezvoltare a Infrastructurii Turistice și de Agrement din Stațiunea Baia de Fier. Un proiect ambițios în care puțină lume credea și poate și mai puțină îi dădea șanse. La 31 decembrie 2023, proiectele pe POR 2014-2020 se finalizează și urmează să depunem noi proiecte pe POR 2021-2027. Prin proiectul pe care îl finalizăm acum, am reușit pentru Baia de Fier să facem schimbări importante și să reamenajăm o zonă importantă ca suprafață, pentru a le oferi turiștilor o altă perspectivă asupra localității, pentru a le oferi posibilitatea de a petrece mai mult timp în comuna noastră. În cifre, lucrurile arată așa: Suprafață de spațiu verde amenajată: 30.738 mp; Lungime/suprafață alei pietonale realizate: 7,712 km și 7.712 mp; Lungime/suprafață pistă de biciclete construită: 7,712 km / 7.712 mp; Suprafața infrastructurilor pentru recreere/agrement create: 2.714,5 mp; Suprafață locuri de recreere și popas amenajate: 50,05 mp; Pistă de cicloturism cu grade de dificultate diferite de parcurs; Parc dendrologic în zona adiacentă ieșirii din Peștera Muierilor și amenajări în zonele adiacente ieșirii și intrării în Peștera Muierilor, destinate relaxării, agrementului, mișcării fizice, evenimentelor culturale/sociale, promenadei, meștesugurilor, produselor tradiționale.”, conform unui anunț al primarului din Baia de Fier.

  Și, pentru că acum vom încheia un capitol, doresc să vă spun că, pentru etapa de finanțări 2021-2027, apeluri de proiecte ce se vor lansa în primăvara anului 2024, suntem pregătiți să depunem la ADR SV Oltenia, printre alte proiecte, și proiectul pentru „Prevenirea degradării și amenajarea sectorului turistic al obiectivului Peștera Muierilor”. Vom moderniza iluminatul în peșteră, intrarea și ieșirea vor fi altfel amenajate arhitectural.”, a mai declarat Dumitru Turbăceanu

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: