spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitateColaborare între firma de componente auto de la Rovinari cu UCB și...

  Colaborare între firma de componente auto de la Rovinari cu UCB și liceul din localitate

  Fabrica de închizătoare pentru centurile de siguranță auto din Rovinari are încheiate parteneriate cu Universitatea „Constantin Brâncuși“ și liceul din localitate, pentru pregătirea profesională a studenților și absolvenților, precum și angajarea lor ulterioară.

  „În contextul unei crize de resursa umana pentru angajatorii gorjeni, Autoliv Rovinari face demersuri pentru a reînvia conceptul de învățământ dual. Inițiativa vine ca urmare a faptului că tot mai mulți tineri aleg să se angajeze în alte orașe din Romania sau chiar din străinătate în condițiile în care au posibilitatea sa lucreze într-o multinațională care este lider global în sisteme de siguranță auto. Însă aceștia părăsesc locurile natale pentru că nu cunosc oportunitățile din județul Gorj. Ne dorim ca învățământul dual să fie o formă pentru pregătirea tinerilor specialiști prin formarea competențelor practice. Responsabilitățile de instruire și formare vor fi partajate între partenerii duali – instituția de învățământ și angajator.

  Astfel, Autoliv Rovinari încheie parteneriate cu Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și Liceul „Gheorghe Tătărescu” Rovinari, pentru ca tinerii absolvenți din cele două unități de învățământ să aibă oportunitatea unui job într-o companie care investește în dezvoltarea profesională a tinerilor. În prezent, divizia noastră are 1.070 de angajați, mulți dintre aceștia fiind absolvenți ai celor doua instituții de învățământ“, se arată într-un comunicat de presă.

  Fabrica din Rovinari a livrat aproximativ 90 milioane de închizătoare pentru centurile de siguranță ale mașinilor în cei cinci ani de activitate, ceea ce înseamnă că au fost dotate peste 18 milioane de mașini care circula în în întreaga lume.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!