spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateColaborare între Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și universități pentru a...

  Colaborare între Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și universități pentru a acoperi deficitul de medici

  Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vrea să încheie parteneriate cu universitățile de medicină pentru a acoperi deficitul de medici.

  „Există un deficit de medici la secțiile de Cardiologie, Neonatologie și Radiologie. S-au scos posturi la concurs și nu s-a înscris nimeni. Vor fi reluate aceste proceduri. Avem în plan o colaborare cu universitățile de medicină, poate cu cele din Timișoara și Craiova, astfel încât să le asigurăm condiții rezidenților care vor să vină la Târgu Jiu, pentru a-și desfășura activitatea“, a precizat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Cea mai mare problemă este la Cardiologie

  Cea mai mare problemă este la secția de Cardiologie, domeniul unde nu se găsesc medici specialiști.

  „Deficitul este din ce în ce mai mare la Cardiologie. Se vor mai organiza în acest an concursuri pentru ocuparea unor posturi“, a mai menționat Dumitru Vienescu.

  Anul trecut nu s-a mai desfășurat examenul de rezidențiat

  Unul dintre motivele pentru care se resimte lipsa medicilor specialiști este acela că anul trecut nu s-a susținut programul de rezidențiat.

  „A fost o perioadă în care rezidențiatul nu s-a desfășurat anul trecut. Să sperăm că după perioada de rezidențiat vor fi mulți medici care vor fi confirmați și sperăm să acoperim deficitul pe aceste secții.

  Nu există o reticență din partea medicilor să vină la spitalul nostru. Sunt posturi pe care se prezintă mai mulți candidați pe loc, dar posturile pe aceste specialități sunt deficitare nu doar la nivelul județului Gorj“, a adăugat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: