spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateComandament, convocat de urgenţă!

  Comandament, convocat de urgenţă!

  Ninsorile căzute în ultimele două zile au pus pe jar membrii comandamentului de iarnă, aceştia întrunindu-se la Rânca, la sfârşitul săptămânii trecute. Atât prefectul judeţului, Alin Văcaru, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, au cerut tuturor directorilor prezenţi maximă implicare, încât turiştii să plece mulţumiţi din staţiune.

  Comandamentul de iarnă al judeţului Gorj a avut sâmbătă o întâlnire de gradul O la Rânca, motivul fiind dat de înrăutăţirea vremii, dar şi de ninsorile căzute în restul ţării. Un pion principal, cu un rol la fel de mare, l-au avut reprezentanţii Secţiei Naţionale a Drumurilor Naţionale, directorul Ion Tudor declarând că utilajele sunt pregătite de intervenţie, materialul antiderapant fiind şi el achiziţionat. „Suntem cu motoarele turate la maxim şi în funcţie de ce va fi în drum, vom lua măsurile care se impun şi trebuie să avem în continuare staţiunea deschisă şi drumurile bune”, a declarat Ion Tudor, director Secţia Drumuri Naţionale Gorj. Gata de intervenţie este şi firma ce a câştigat contractul de deszăpezire al drumurilor naţionale, directorul societăţii declarând că utilajele sunt pregătite pentru sezonul de iarnă, experienţa acumulată fiind un atu în plus. „Suntem pregătiţi pentru deszăpezire, am primit ordin de intrare în baze pe DN 7 A la Rânca. Am primit solicitare din partea beneficiarului să ne prezentăm cu utilajele, suntem pregătiţi cu echipamente, cu material antiderapant”, a declarat Constantin Iliescu, directorul SC Coremi.

  Salvamontiştii, împreună cu cabanierii au avut şi ei un cuvânt de spus în cadrul şedinţei Comandamentului de Iarnă, şeful Salvamont declarând că pe perioada sezonului de iarnă o ambulanţă va fi prezentă în staţiune. „Ca de fiecare dată, trebuie să punem la punct toate detaliile, iarna ca întotdeauna vine pe neaşteptate cu fenomene imprevizibile, dar să sperăm că în baza experienţei pe care am acumulat-o de-a lungul anilor, în baza personalului şi a dotării pe care o avem să reuşim să trecem cu bine şi peste această iarnă. În privinţa problemelor deosebite pe care o să le întâmpinăm când o să fie zăpadă mare sau viscol, deja am stabilit primele contacte cu firma care a câştigat deszăpezirea, o să lucrăm în comun, o să încercăm să intervenim cât mai prompt mai ales că o să lăsăm în timpul iernii, aici, o ambulanţă a Salvamontului şi sperăm ca, împreună cu utilajele care vor lucra aici, să reuşim să intervenim cât mai repede şi să soluţionăm toate cazurile care vor apărea”, a declarat Sabin Cornoiu, şef Salvamont Gorj.

  Ion Călinoiu: „Trebuie să ne mobilizăm!”

  Preşedintele Consiliului Judeţean a atras atenţia tuturor instituţiilor prezente că nu se mai doreşte repetarea greşelilor comise în anii trecuţi. „Nu mai trebuie tratată zona nici ca acum un an, nici ca acum doi ani, dar mai ales ca acum 10 ani. Acum dacă suntem tot la nivelul viziunii de acum 10 ani trebuie să ne mobilizăm eforturile şi să facem lucrurile astea pe care vi le-am povestit şi pe care le repet: asigurarea condiţiilor de deszăpezire a drumurilor naţionale, a drumurilor judeţene, a incintei staţiunii, salubritatea, asigurarea alimentării cu apă şi canalizare, dimensionarea locurilor de parcare, asigurarea şi pregătirea pentru iarnă a fiecărui agent economic”, a explicat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Iarna anului 2013-2014 nu a fost una bogată în turişti, însă marile bătăi de cap au fost date de lipsa utilităţilor, dar şi faptul că drumul de acces spre staţiune a întins nervii la maxim atât autorităţilor cât şi celor ce doreau să urce în staţiune, din cauza viscolului puternic.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: