spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateConsiliul Județean a trimis utilaje și oameni în teren, unde există risc...

  Consiliul Județean a trimis utilaje și oameni în teren, unde există risc de inundații 

  Autoritățile din Gorj au convocat un Comitet Județean pentru Situații de Urgență pentru a stabili ce măsuri se impun, urmare a fenomenelor meteo extreme. În ultimele zile Gorjul s-a aflat pe harta județelor cu risc de inundații, cotele râurilor fiind în creștere. Conducerea Consiliului Județean Gorj a trimis utilaje și oameni în județ, acolo unde există risc de inundații. 

   

  „Având în vedere avertizarea meteorologică COD ROȘU de averse torențiale și abundente în perioada 12 iunie, ora 20:00 – 13 iunie, ora 08:00, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, la nivelul judetului Gorj a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară, în urma căreia au fost adoptate următoarele măsuri: – Înştiinţarea tuturor primăriilor de pe raza judeţului Gorj. – Înştiinţarea instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice. – Avertizarea populaţiei din zona de risc. – Instituirea permanenţei pe perioada codurilor la sediul primăriilor. – Monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice. – Supravegherea permanentă, pe durata avertizării, a podurilor, podeţelor şi a altor secţiuni înguste de pe cursurile de apă, în scopul evitării blocării cu plutitori, precum şi a zonelor în care este posibilă formarea torenţilor. – Pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie de la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale şi operatorilor economici. – Pregătirea tehnicii şi utilajelor de intervenţie pentru asigurarea salvării persoanelor afectate. – Identificarea de către primari a unor spaţii de cazare pentru persoanele afectate de producerea situaţiilor de urgenţă ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase. – Avertizarea turiştilor şi a persoanelor care tranzitează zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase despre pericolul la care sunt expuşi în condiţiile campării în apropierea cursurilor de apă sau al parcurgerii unor trasee turistice din zonele potenţial afectate. – Intervenţia operativă pentru remedierea eventualelor avarii apărute la instalaţiile de utilitate publică pe perioada codurilor (apă, gaze, energie electrică)”, transmit oficialii.

  Autoritățile județene anunță că s-au dispus măsuri concrete, fiind pregătite utilaje care să intervină în cazul în care apă pune în pericol casele oamenilor.

  „Am chemat operatorii de drumuri județene, avem efective în teren, oameni. Dacă sunt probleme vom interveni cu utilaje, unde ISU ne va informa că sunt probleme, se va interveni de la ora 20.00 până mâine dimineață. Sperăm să nu fie cazul. O să împărțim cele trei firme asociate în tot județul”, a transmis Mihai Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

  Între timp, la Gorj a ajuns și ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta va participa la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: