spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateContinuă conflictul dintre primarul din Stoina și pompieri. Edilul acuză că lucrătorii...

  Continuă conflictul dintre primarul din Stoina și pompieri. Edilul acuză că lucrătorii de la ISU nu au stins în totalitate un incendiu

  Laurențiu Anghel

  Primarul comunei Stoina îi acuză pe pompieri de faptul că nu au stins în totalitate un incendiu, care s-a extins pe raza localității pe care o conduce. Acesta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în urma căruia reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj au reacționat ferm.

  Laurențiu Anghel, primarul din Stoina, a revenit cu o replică și acuză că pompierii nu au stins în totalitate un incendiu: „Foarte deranjați, pompierii gorjeni, de selfie-ul făcut de mine noaptea trecută. Atribuțiile pe care eu le am, ca edil, cred că le-am demonstrat și de această dată. Nu a fost un gest eroic, așa cum au declarat pompierii, am făcut exact ce prevede legislația în vigoare. Mai marii șefi ai dumnealor ar putea deschide o anchetă pentru a elucida împrejurările prin care au abandonat incendiul si extinderea acestuia, știind faptul că focul își lasă amprenta pentru multă vreme. Ei au fost solicitați în satul Slăvuța pentru intervenție, însă nu au constatat faptul că focul trecuse de cealaltă parte a dealului înspre satele Mielușei și Ulmet, din comuna Stoina. Nu înțeleg de ce mai era nevoie de încă un apel la 112, când de fapt era vorba de același incendiu. Agentul de poliție de la secția de poliție Stoina, Ciobănoiu Aurelian, m-a anunțat despre acest incendiu la ora 20,55, relatându-mi faptul că spre acest incendiu au fost antrenate mai multe autospeciale ale pompierilor. Nu înțeleg de câte ori trebuie anunțați pentru a interveni. Promptitudinea de care am dat dovadă eu și colegii mei din primăria Stoina cred că au sesizat-o toți cetățeni comunei, în condițiile în care a fost foarte vizibilă amploarea acestui incendiu. Nu cred că am folosit pozele pentru eroisme. Țin să le transmit domnilor pompieri că eu sunt întru totul în sprijinul cetățenilor care m-au ales și consider necesar să le aduc la cunoștință astfel de intervenții. Nu îmi doresc discreditarea  pompierilor, însă ar trebui să fie mai reținuți în declarații publice și mai implicați în intervențiile specifice!“.

  „Este inadmisibil și rușinos să încerci să ironizezi o instituție profesionistă“

  „Instituția noastră nu a fost solicitată să intervină pentru stingerea incendiului la care face referire domnul primar! (…) Primarul și serviciul voluntar pentru situații de urgență constituit la nivelul unității administrativ-teritoriale au obligația legală de a interveni în astfel de situații. Nu este nicio faptă de eroism prin faptul că trebuie să ne îndeplinim obligațiile legale, dar cu siguranță este inadmisibil și rușinos să încerci să ironizezi o instituție profesionistă și ale cărei misiuni zilnice și prioritare sunt acelea de a salva vieți și bunuri. Un primar care își face un selfie de la intervenția pentru stingerea unui incendiu de vegetație izbucnit pe raza comunei pe care o conduce, cu siguranță, nu-l exceptează de la obligația de a studia, a lua la cunoștință și de a pune în aplicare prevederile legale în vigoare“, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: