spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateControale încrucişate la spitalele din Gorj

  Controale încrucişate la spitalele din Gorj

  Toate cele opt spitale din Gorj vor fi supuse inspecţiilor ce vizează condiţiile igienico- sanitare, în perioada februarie- martie, de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. În ceea ce priveşte spitalele de urgenţă, acestea vor fi luate la bani mărunţi de echipe mixte stabilite de Ministerul Sănătăţii ce vor veni la Gorj pentru a face verificări.

  Unităţile spitaliceşti de la nivelul judeţului nostru vor fi verificate în vederea creării optime de condiţii igienico- sanitare. Spitalele care nu îndeplinesc condiţiile necesare de igienă riscă să fie închise. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, le-a transmis, ieri, tuturor managerilor de spitale din ţară, dar şi directorilor Direcţiilor de Sănătate Publică şi prefecţilor de judeţe, că toate unităţile medicale vor fi verificate, iar rezultatele vor fi prezentate în luna iunie a acestui an. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au mai efectuat o serie de astfel de controale, la sfârşitul anului trecut, în urma cărora au fost aplicate şi sancţiuni, dar nici măcar o secţie a vreunui spital din Gorj nu a fost închisă. „În perioada imediat următoare, mai exact în februarie- martie, se vor face controale în toate spitalele. Şi în ultimul trimestru al anului trecut s-au făcut chiar câte două controale în toate cele opt spitale ale judeţului Gorj”, a declarat prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru.

  Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, supus verificărilor încrucişate

  Blocurile alimentare, secţiile şi saloanele spitalelor gorjene vor fi luate la „puricat” de reprezentanţii D.S.P. Gorj, dar şi din alte judeţe, în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru depistarea infecţiilor nozocomiale, şi a indicatorilor de curăţenie şi de condiţii igienico-sanitare. În urma verificărilor efectuate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj s-a constatat că infecţiile nozocomiale existente în spitalele judeţului nu sunt raportate aşa cum trebuie, motiv pentru care se pune un mare accent pe acest lucru. „În urma analizării indicatorilor raportaţi de conducătorii unităţilor sanitare cu paturi s-a constatat că totuşi nu sunt raportate cum trebuie diferite infecţii nozocomiale sau intraspitaliceşti”, a precizat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

  Amendă de 10 mii de lei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

  Cea mai mare amendă aplicată de inspectorii DSP Gorj în urma controalelor efectuate a fost la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în cuantum de 10 mii de lei. Deficienţele pe linie igienico- sanitară descoperite la spitalele din Gorj au privit modalităţile în care s-a realizat dezinfecţia în blocurile operatorii, în secţii, dar şi în blocurile alimentare. „Deficienţe au fost găsite la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la celelalte spitale, dar cu preponderenţă acest spital a fost mai controlat fiind de importanţă pentru judeţul Gorj. Deficienţele constau începând de la necunoaşterea aplicării normelor privind dezinfecţia saloanelor, în blocurile operatorii, în blocurile alimentare, de către personalul auxiliar ”, a menţionat directorul adjunct al D.S.P. Gorj, Elena Sfârlează. Şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj vor realiza controale încrucişate în alte judeţe.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: