spot_img
Altele
  AcasăActualitateControl al ITM Gorj la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești

  Control al ITM Gorj la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj efectuează verificări la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești. Inspectorii au mers în control după ce managerul unității medicale, medicul Sorin Medințu, a spus că nu mai sunt bani de salarii și că aproape tot bugetul se duce pentru plata salariilor. Acesta a mai precizat că unitatea medicală pe care o conduce are datorii de aproape șase milioane de lei, pe care nu le poate achita.

  Inspectorii de muncă verifică modul în care se cheltuiesc banii pe salariile angajaților, dar și pontajele, existând suspiciunea că unele persoane au fost pontate fictiv tocmai pentru a câștiga bani în plus la salariu.

  Datorii enorme

  „Am anunțat personalul că nu mai avem bani, pentru că salariile consumă 99% din buget”, a spus medicul Sorin Medințu, managerul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești pentru Hot News. Managerul susține că spitalul are datorii de 5,9 milioane de RON, echivalentul a aproape 1,2 milioane de euro.
  Sorin Medințu susține că decontările Casei de Asigurări de Sănătate sunt insuficiente: „Totul pleacă de la tariful pe caz rezolvat decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă spitalul are cheltuieli de 10.000 de lei vechi cu un pacient, Casa decontează cam 3.000 de lei, sumă în care trebuie să oferi intervenție chirurgicală, cazare, masă și medicație. Dacă pacientul vine cu un abdomen acut chirurgical care îi pune viața în pericol, stă 10-12 zile în spital. Este o situație la nivel național”.

  Spitalul din Târgu Cărbunești are 343 de paturi și 573 de angajați, dintre care 60 sunt medici. Sorin Medințu susține că schema de personal este încărcată, dar că el așa a „moștenit-o“. Managerul susține că el a făcut doar două angajări în perioada de un an și jumătate de când a preluat conducerea. Multe angajări s-au făcut în perioada de pandemie, dar personalul a fost menținut ulterior. Managerul spitalului din Târgu Cărbunești a spus că pacienții nu au avut de suferit, deși există informații că bolnavii au fost puși să își cumpere anumite medicamente.

  Managerul ia în calcula să își dea demisia

  Ulterior, managerul spitalului din Târgu Cărbunești a spus că ia în calcul să-și dea demisia și că nu este vorba ca spitalul să ajungă în faliment: „Eram obosit și atunci ieșisem din operație și am folosit un termen nepotrivit, de faliment, pentru că totuși suntem un spital, dar suntem într-o situația delicată financiar. 99% din bugetul spitalului se duce către salarizare, în condițiile în care nouă ne lipsesc patru miliarde de lei (n.r. – 400.000 de lei) pentru furnizori lună de de lună. Probabil că o să-mi dau demisia. Suntem depășiți de cheltuieli“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: