spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateCreștere spectaculoasă a numărului de procese pe rolul Tribunalul Gorj

  Creștere spectaculoasă a numărului de procese pe rolul Tribunalul Gorj

  Numărul de dosare noi intrate pe rolul Tribunalului Gorj a crescut, anul trecut, cu 30 la sută, față de anul 2022. Potrivit unui comunicat al Tribunalului Gorj, au fost înregistrate 14.747 de cauze noi.

  „Și numărul dosarelor soluționate, 10.279 cauze, a crescut cu 14,50% față de anul precedent, instanța situându-se pe locul 10 în ierarhia tribunalelor din țară. De asemenea, se constată o îmbunătățire a calității hotărârilor pronunțate, înregistrându-se o scădere de hotărâri atacate, cu 15,38%“, se arată într-un comunicat al Tribunalului Gorj.

  Un judecător de la Tribunalul Gorj a avut de soluționat aproape 600 de dosare

  Un judecător de la Tribunalul Gorj a avut de soluționat aproape 600 de dosare, în anul 2023. „Având în vedere un volum adiţionat de 22.731 cauze înregistrat în cursul anului 2023, precum şi numărul cauzelor prezentate mai sus, a rezultat o încărcătură medie pe judecător raportat la volumul adiţionat de 593,5 cauze, respectiv o încărcătură pe judecător raportat la volumul efectiv de 385 cauze, încărcătura medie pe fiecare secţie regăsindu-se în cadrul analizelor ce privesc activitatea acestora“, se mai arată în comunicatul Tribunalului Gorj.
  La Tribunalul Gorj sunt 53 posturi de judecător, fiind ocupate 37 posturi, un judecător fiind delegat de la Curtea de Apel Craiova.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!