spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateDouă licee din Târgu Jiu ar putea fi comasate

  Două licee din Târgu Jiu ar putea fi comasate

  Două licee din Târgu Jiu ar putea fi comasate, în urma rezultatelor înregistrate la Bacalaureat. Este vorba de Colegiile Tehnice „Ion Mincu” și „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. La primul liceu s-au înregistrat rezultate dezamăgitoare, în timp ce la cel din urmă promovabilitatea a fost mult mai ridicată.

  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj spune că rezultatele sunt contradictorii, având în vedere condițiile pe care le au cele două licee. Astfel, Colegiul „Ion Mincu“ dispune de mai multe spații de învățământ și de sală de sport, în timp ce la Colegiul „Gheorghe Magheru“ dotările sunt mai precare. Doar patru copii au promovat examenul de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, în timp ce vecinii de la „Gheorge Magheru» au avut promovabilitate de aproximativ 50%. „Nu este posibil ca un colegiu mare din Târgu Jiu, «Ion Mincu» să ai sub 10% promovabilitate la Bacalaureat. Gard în gard cu ei este Colegiul «Gheorghe Magheru», iar acolo este o promovabilitate de aproximativ 50%. La «Gheorghe Magheru», funcționează 700 de copii în nouă săli de clasă, iar la «Ion Mincu» sunt 800 de elevi în 15 săli de clasă, cu sală de sport, cu cantină, cu internat. Au toate condițiile, dar rezultatele lasă de dorit“, a spus Ion Ișfan, inspectorul general școlar, la o emisiune la Gorj Tv.

  Ișfan: „Să desființăm gardul dintre cele două unități de învățământ“

  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj propune comasarea celor două unități pentru a forma o unitate mai puternică. „O să propun autorităților locale ca într-un viitor nu prea îndepărtat, să desființăm gardul dintre cele două unități de învățământ și să facem o școală puternică în zona respectivă. Cei de la «Gheorghe Magheru» au cele mai bune rezultate la liceele tehnologice după Colegiul Economic“, a precizat Ion Ișfan.

  De asemenea, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj vor încerca să crească numărul claselor de învățământ profesional la liceele unde se înregistrează rezultate slabe la Bacalaureat. Conducerile liceelor vor fi evaluate în perioada următoare, iar un element important va rezultatul de la Bacalaureat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: