spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateDrum asfaltat către cel mai izolat sat din Gorj

  Drum asfaltat către cel mai izolat sat din Gorj

  Cerna Sat, cea mai îndepărtată localitate din județul Gorj, va fi scoasă din izolare prin asfaltarea drumului care face legătura cu DN 67 D Târgu Jiu-Baia de Aramă-Băile Herculane.

  Cerna Sat aparține de comuna Padeș din Gorj, dar pentru a ajunge aici trebuie să treci granița, în județul vecin, Mehedinți. În Cerna Sat se află și o rezervație  naturală deosebit de importantă: Cheile Corcoaiei.

  Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova au anunțat că au fost începute procedurile pentru desemnarea unei firme pentru elaborarea studiului de fezabilitate, după care va urma proiectarea și execuția lucrării.

  „Am demarat procedurile de achiziție publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării DN 66A, tronsonul cuprins între DN 67D și Barajul Iovanu din zona localității Cerna Sat. După semnarea contractului cu firma câștigătoare în urma licitației, aceasta va avea termen de 4 luni pentru finalizarea studiului.
  Acest obiectiv a fost introdus în Lista obiectelor de investiții finanțate de la Bugetul de stat, iar termenul de depunere a ofertelor este 10.10.2023.
  Tronsonul de drum cuprins între Cerna Sat și Câmpul lui Neag, se suprapune cu zona de protecție a sitului UNESCO – Păduri de fag și primare și seculare, fapt ce duce la întâmpinarea mai multor dificultăți în promovare lucrărilor de modernizare”, a transmis Călin Cosmin, Directorul Regional al DRDP Craiova.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: